HFC - HungarianFigureCollectorsHFC - HungarianFigureCollectorsn/a

0Il y a 22 joursTziTzi
Aki privát üzenetet küldött, legyen kedves küldjön egy levelet, mert nem találom az üzenetét...
Köszi!
0Il y a 2 moispandidorapandidora
fullillegal (Il y a 2 mois) #2578776Köszi
Akkor duplán szerencsém volt. Nemrég 2 figurát is rendeltem(5000 és 6000 yen felett), és mindkettőt megkaptam gond nélkül.(lehet, mert karácsony táján érkeztek Mo-ra?)


Akkor tényleg nagy szerencséd volt! Karácsonykor sokkal több a csomag, minden bizonnyal ezért nem tudtak figyelni rá a vámosok.
0Il y a 2 mois (Il y a 2 mois)fullillegalfullillegal
Köszi

Akkor duplán szerencsém volt. Nemrég 2 figurát is rendeltem(5000 és 6000 yen felett), és mindkettőt megkaptam gond nélkül.(lehet, mert karácsony táján érkeztek Mo-ra?)
0Il y a 2 moispandidorapandidora
fullillegal (Il y a 2 mois) #2570082A vámolás az hogy zajlik? Minden csomagra ránéznek, és amelyik értékhatáron felül van vagy gyanús, azt kezelésbe veszik, vagy csak véletlenszerűen nézik meg őket?
Véletlenszerűen választják ki őket. Volt már olyan is, hogy bőven az értékhatàr felett volt a csomag, mégis átjött. Eddig két felhasználónál fordult elő az, hogy kis értékű csomagot is kivizsgáltak. Az biztos, hogy 5000 yen feletti érték esetén 99%, hogy megvámolják.
0Il y a 2 moisfullillegalfullillegal
A vámolás az hogy zajlik? Minden csomagra ránéznek, és amelyik értékhatáron felül van vagy gyanús, azt kezelésbe veszik, vagy csak véletlenszerűen nézik meg őket?
0Il y a 3 moisbleachbleach
akinek van bleach fan cucca pl;karkötö,poszter,nyaklánc kérem jelezze pm-ben
0Il y a 4 mois (Il y a 4 mois)CrimsonCrimson
Meghívtam, bent van már a csoportban, választ a fórumba küldöm el.
0Il y a 4 mois (Il y a 4 mois)pandidorapandidora
Crimson (Il y a 4 mois) #2459520EZ nagyon kellemetlen, ha olyan csomagot kapnak el, amire (elvileg!) kb. 2000 yen van írva. Mi jogon csinálják ezt? És ilyenkor most mi van, ha a csomagon 2000 yen van, ő pedig elküldi a számlákat, amik 10.000 yent írnak? Nem lesz ebből baja?

Ha bevallja a teljes összeget neki semmi baja nem lesz, hiszen elvileg mi nem tudhatjuk mi szerepel a csomagon. Csak a jövőben fog gondot okozni, mert így automatikusan meg fogják vizsgálni az összes onnan érkező csomagot, mondván ha egyszer gond volt, akkor biztos mindegyiken téves összeg szerepel. Ilyenkor szerintem csak a bolt bukik, mi pedig annyit, hogy az összes csomagot ellenőrízni fogja a vám.
Aucifer: borzasztó egyszerű megbuherálni a számlát! Nyisd meg nyontatható változatban az emailt, másold ki word-be. Amint elkezdsz beleírni olyan betűtípusba fogja rakni, amilyen a levélben volt (legalábbis a 2007-es és 2010-es word). Én múltkor worbe kopizott változatot küldtem nekik és jó volt (mondjuk nekem nem kellett hamisítanom, csak egy doksiban akartam elküldeni nekik a paypal számlát és az amiami levelet). Viszont itt van nagy gáz, mert ha más összeget írsz, mint ami a csomagon van (pl. Csomagon 2000 yen te meg beírsz 2300-at), az már szerintem hatóság megtévesztése és az bűncselekmény!
Mindenképp írd meg nekünk mi lesz a vége, mert ha BIJ lebukik, akkor meg kell kérnem őket, hogy a valós összeget írják a jövendőbeli csomagjaimra. Inkább fizetek, mint hogy bajom legyen.

Szerk: OJ szerintem vegyük fel Aucifer-t a clubba és akkor tud majd a fórumba írni, ott jobb ilyet megbeszélni!
0Il y a 4 moisCrimsonCrimson
EZ nagyon kellemetlen, ha olyan csomagot kapnak el, amire (elvileg!) kb. 2000 yen van írva. Mi jogon csinálják ezt? És ilyenkor most mi van, ha a csomagon 2000 yen van, ő pedig elküldi a számlákat, amik 10.000 yent írnak? Nem lesz ebből baja?
0Il y a 4 moisAuciferAucifer
00 (Il y a 4 mois) #2459444Ez attól függ. Ha bevallod nekik mennyi volt a figura teljes ára, akkor az árának (posta nélkül) a 27%os áfáját kell kifizetned, plusz 1500 Ft kezelési költséget amiért a vámos bácsik dolgoztak. Ha kevesebb összeget vallasz be, tehát megbuherálod a számlát és a paypal számládat is, akkor nagyon meggyőzőnek kell lennie, különben hetekig piszkálni fognak majd miatta, hogy nem hisznek neked.
BIJ áltlában ráírja azt az árat a dobozra amit kérni szoktak (ha adtál meg konkrét összeget). Viszont most egyre több helyről olvasom, hogy ennek ellenére is gyanúsak a vámosoknak onnan a csomagok :/


Hát nem igazán tudnám megbuherálni a számlát, meg ha tudnám is, inkább nem játszanék vele. Így is elég kellemetlen most ez a helyzet. :/ Viszont, ha a vámon lefoglalták, akkor szerintem 100%, hogy bele is néztek, tehát láthatják a számlán, h más összeg van ott, mint a dobozon. (Ha véletlenül sem felejtették el ráírni a kért összeget.)
Akkor nem igazán megnyugtató a helyzet, ha többen is panaszkodnak már emiatt. :S Főleg, mert még 3 figurám van előrendelve, amik majd jövőre várhatóak, és ha azokkal is ezt eljátszák, akkor nagyon nem leszek boldog... meg akkor, ha fizetésre kerül majd a sor, ezek után azt hiszem, felesleges is lesz majd kérnem, h kevesebbet írjanak a csomagra, mert így is, úgy is megszívom majd ezek szerint... :S

És ilyenkor most csak ki kell töltenem a kapott papírt, és elküldeni a kért iratokat is? (számla, rendelés visszaigazolás, paypal igazolás, banki kivonat az átutalásról - ez utóbbi mindenképp kell, vagy elég a paypal számla? Vagy nem kell az összes?) Mert ilyen hivatalos papírokhoz se sokat volt még szerencsém, főleg nem vámoshoz, úgyhogy nem tudom, mi merre hány méter... Igaz, h le van írva, de az ilyen hivatalos dolgokat nem bírja felfogni az agyam...
0Il y a 4 mois0000
Aucifer (Il y a 4 mois) #2459331
Az lenne a kérdésem, járt-e már így valaki, és ha igen, mit lehet tenni? Mégis mekkora összegre számíthatok?


Ez attól függ. Ha bevallod nekik mennyi volt a figura teljes ára, akkor az árának (posta nélkül) a 27%os áfáját kell kifizetned, plusz 1500 Ft kezelési költséget amiért a vámos bácsik dolgoztak. Ha kevesebb összeget vallasz be, tehát megbuherálod a számlát és a paypal számládat is, akkor nagyon meggyőzőnek kell lennie, különben hetekig piszkálni fognak majd miatta, hogy nem hisznek neked.
BIJ áltlában ráírja azt az árat a dobozra amit kérni szoktak (ha adtál meg konkrét összeget). Viszont most egyre több helyről olvasom, hogy ennek ellenére is gyanúsak a vámosoknak onnan a csomagok :/
0Il y a 4 moisAuciferAucifer
Sziasztok!
Ismét egy újabb problémával fordulok hozzátok (sajnos).
Még a múlt hónapban rendeltem Big In Japanról figurát, sikeresen, ezúttal nem volt semmi gond. Egészen addig, míg Mo-ra nem érkezett. Sajnos úgy néz ki, hogy a várva várt figurát elkapták a vámon, pedig, mint mindig, kértem ugyebár, h kisebb összeget írjanak rá. Hogy megtörtént-e, vagy sem, nem tudom, mert a csomagot még nem kaptam meg, csak egy ajánlott levelet hozott ma a postás, benne a következő papírokkal:
1. (ext link)
2. (ext link)
3. (ext link)
4. (ext link)
5. (ext link)
6. (ext link)
7. (ext link)
8. (ext link)
Az lenne a kérdésem, járt-e már így valaki, és ha igen, mit lehet tenni? Mégis mekkora összegre számíthatok?
0Il y a 5 mois (Il y a 5 mois)tynavetynave
Én mikor PayPal-el szoktam vásárolni, akkor direkt eleve feltöltöm a PayPal számlára a pénzt és onnan fizetek. Banki nyitvatartási időben perceken belül ráteszik...
Ez ingyen van, de ha jól tudom, a bankkártyás fizetésnél van valamennyi kezelési költség.
0Il y a 5 moisAuciferAucifer
Zoinberg (Il y a 5 mois) #2389332Én sejtem mi lesz a gond, nekem is volt ilyesmi egyszer. Szerintem a BIJ nem a kártyádról, hanem a PayPal számládról akar pénzt levenni. Ezt ott tudod beállítani, hogy amikor már fizetsz, és beléptél a PayPal-ba(bal oldalt ugye ott van az érték, hogy mennyit kell fizetned), akkor középen ott van hogy "Payment Methods" - és itt van egy kék szöveg, hogy "Other Conversion Options". Na erre kattints rá, és az alsót válaszd ki "Bill me in the currency listed on the seller's invoice.". Innen már működnie kellene.
Nekem nagyon gyanús hogy ez a gond, de ha így sem jó, akkor írd meg, hátha valaki tudja. :)


Alapból arra kattintottam már, mert elsőre is így mutatták nekem, h mindig azt jelöljem be, de mégsem jó. Most megpróbáltam azt, h utaltam rá, paypalra, és majd úgy próbálom meg ismét, és bizakodom... :S
0Il y a 5 moisZoinbergZoinberg
Én sejtem mi lesz a gond, nekem is volt ilyesmi egyszer. Szerintem a BIJ nem a kártyádról, hanem a PayPal számládról akar pénzt levenni. Ezt ott tudod beállítani, hogy amikor már fizetsz, és beléptél a PayPal-ba(bal oldalt ugye ott van az érték, hogy mennyit kell fizetned), akkor középen ott van hogy "Payment Methods" - és itt van egy kék szöveg, hogy "Other Conversion Options". Na erre kattints rá, és az alsót válaszd ki "Bill me in the currency listed on the seller's invoice.". Innen már működnie kellene.
Nekem nagyon gyanús hogy ez a gond, de ha így sem jó, akkor írd meg, hátha valaki tudja. :)
0Il y a 5 moisAuciferAucifer
Sziasztok!
Ismét a segítségeteket szeretném kérni.
Big In Japanról rendeltem, jött is válasz, minden ami kell. Megjegyzem, 2. (második) rendelésem, elsőt még segítséggel csináltam, mikor megmutatták az oldalt, és mindent ugyanúgy csináltam, ahogy elvileg kellett, mégis problémába ütköztem:
épp fizetném, amit kell (Paypal, ugye), nyomom h kész, visszatér ilyenkor ugye az alap oldalra (ami a BIJ, esetünkben) és ahelyett, h a fizetés kész, v sikeres, stb. üzenet fogadna, aminek lennie kéne, kiírja, h error occured. :S Most ilyenkor mi van? Mit tegyek? Sajnos nincs nyelvtudásom, tehát még írni sem tudnék nekik, h tőlük kérdezzem meg, mi a helyzet, szerverhiba-e, v vmi... :S
És nem lenne jó, ha azt gondolnák, h szórakozok, és kidobnak... :S
0Il y a 6 moisAuciferAucifer
Köszönöm szépen mindenkinek a válaszokat! :)
0Il y a 6 moisEsvaldForceswoopEsvaldForceswoop
Eddig csak egy SEGA prize-om van, de lesz több is, mert ár-érték arányban szerintem nagyon jól megéri.
0Il y a 6 moisSztikeSztike
Aucifer (Il y a 6 mois) #2363597
Ugyanis jelenleg ezzel a figurával szemezgetek: item #246289
Köszi előre is a választ, és bocsi, ha hülyeséget kérdeztem. :D


Szia!

Én tegnap megrendeltem. Van pár Sega PM figurám. Szép nagyok és ilyen árért jó minőségűek. Én szeretem őket. Ugyan nagyon tetszik Sebby Koto verziója, de nem érzem hogy hajlandó lennék érte 20 ezret kifizetni így maradtam inkább ennél az olcsóbb verziónál.
0Il y a 6 moispandidorapandidora
Aucifer (Il y a 6 mois) #2363597
Mit takar a Premium Figure?
Mi a véleményetek a SEGA figurákról?

Szerintem bátran rendeld meg! A Sega prize figurái a legjobbak a piacon (prize figura: japánban automatákban pár száz yenért kapható figurák, mint nálunk a csoki-és ital automaták, csak figura van benne). Ezek általában tökéletességben elmaradnak a nagy gyártók jóval drágább figurái mellett, de olcsó és mégis minőségi alternatívák. Lesz egy kis festék hiba itt-ott, meg kicsit durvább felületek, de ennyi pénzért bőven megéri!

« Préc.   1 2 3 4 5 6 7 21   Suiv. »

HFC - HungarianFigureCollectors