Loading
Import from Japan

Maakie

 • ‹ Préc.Prem.123Der.Suiv. ›
  2,624 commentaires
 • 0pt
  Maakie (Il y a 6 jours) #29633433Hi! Sorry voor de slome reply! Mijn nieuwe baan is alweer sinds een ruime week begonnen en ik ben dus weer terug op mijn vroegere tempo van sloom op alles reageren. xD Maar weet wel dat ik op alles reageer, ik hou het goed bij! ^^
  En ja lol, die 3DS doosjes zijn echt tiny ook vergeleken met mijn normale DS doosjes. xD Ik heb er wel zin in om Sun te gaan spelen! :3 Hij is nu in beslag genomen door m'n ouders die 'm met kerst gaan geven, haha!
  Top! Dan zitten we al over een kilo aan manga. xD Die 2 kilo voor het eerste pakketje gaan we in no time gehaald hebben, super bedankt voor al het overnemen! ^^ Ik heb trouwens nu weer de volgende in de aanbieding: I Am Alice, volume 1. Is wel een wat duurdere van Seven Seas, dus hopelijk vindt je het ok als ik daar 6,50 voor vraag ipv 5 euro? Laat maar weten of je die ook wilt! :)
  Het is nu nog erger hier geworden: Inmiddels hebben postkantoren ook mega vertragingen. Als je hier een pakketje overdag mist, dan kan je het de volgende dag vanaf het eind van de middag ophalen bij het postkantoor. Alleen zijn die nu ook 1-3 dagen vertraagd met pakketjes naar het postkantoor brengen. >.> Ben dus al afgelopen week 2x voor niks naar het postkantoor geweest. Het meest irritante is dat de website beweerd dat er geen vertraging is en dat het er gewoon moet liggen, maar vervolgens heeft het postkantoor volgens hun papierwerk het pakket totaal niet binnen. *zucht* Ookal is er vertraging, zorg er dan in ieder geval voor dat je tracking code accuraat is? Voor niks door de regen gefietst. >.> Ik heb namelijk nog een pakketjes uit Japan van begin november, waar ik me best zorgen om maak, omdat het zo lang duurt. Ik hoop dus heel erg graag dat die daar nu ligt. Maandag weer proberen...
  Heb jij ook die bezorgvertraging met je eigen lokale post of alleen met PostNL? Bij PostNL gaat het elk jaar fout en tegenwoordig lijkt het al rond half november te beginnen. :/ Meestal pas rond eind januari is het weer een beetje normaal. Er zijn genoeg (tijdelijk) werklozen in dit land, dus ik snap niet waarom ze niet extra mensen inzetten in plaats van hun al overwerkte bezorgers nog meer rondschoppen met de drukte. :T
  Ik heb vaak het idee dat Amerikanen wilder worden van kortingen dan ons Europeanen. xD Een paar jaar terug zag ik ook een docu op tv hier over Black Friday in Amerika: Er was een gezin die letterlijk op Thanksgiving al om 4 uur 's middags ging avondeten, zodat ze meteen daarna door konden rijden naar het winkelcentrum om de hele nacht in de rij te gaan staan voor de electronicazaak voor Black Friday aankopen. o.O En wat ze toen deden is bakken aan electronica kopen, maar zelfs wanneer die mensen hun eigen koopgedrag goed gingen parten zat ik van ??? . Zo hadden ze bijvoorbeeld 3 verschillende gameconsoles gekocht (allemaal ongeveer ~50 euro goedkoper dan de retailprijs) en waren ze supertrots om rond de $200 op consoles te hebben bespaard. Maar eh, wie gaat er nou op 3 verschillende consoles tegelijk spelen??? De meeste mensen hebben er maar 1 of 2 per generatie. En zelfs de meest die-hard gamers gaan ook niet letterlijk om en om wisselen op welke console ze hun spel spelen. xD Dus tsja, cool hoor, $200 goedkoper, maar als je er dingen mee koopt die je bijna niet gaat gebruiken, of die nog maanden/jaren ongebruikt in de kast liggen, dan ???
  Nee het klopt hoor, ik zie ook geen notifications van figurewijzigingen. Ik krijg alleen meldingen van foto's en comments lijkt het wel. Anders kan je het in de bugthread melden? De eerdere blog-bug die ik had hebben ze ook snel gefixed nadat ik het had gemeld.
  Ik probeer de mensen die ik volg op Tumblr echt heel gelimiteerd te houden. Dus alleen mensen die eigen original content posten volg ik. Als je fanblogs van bepaalde franchises gaat volgen, krijg je alleen maar bakken aan reblogs en zit je voor altijd gifsetjes en screenshots te bekijken lol. De meeste mensen met originele content maken ook maar hoogstens een paar posts per week, dus mijn dash is nog wel redelijk clean. xD Het klinkt lomp, maar ik heb meerdere van mijn eigen vrienden ook ontvolgt, omdat dat van die mensen waren die echt 20-30 dingen van anderen per dag liepen te rebloggen. Ook vaak met fandoms waar ik veel minder in ben dan hun. :X
  Ik vindt het nog steeds absurd eigenlijk, de site is slechter geworden inderdaad, maar dat er zo gigantisch uitloop is! Het begint hier nu een beetje zoals Aniway te voelen: Alleen een hardcore groepje die actief post en comment. :')
  Ik zou zelf YGO op z'n ergst edgy noemen, aangezien ze best wel wat zware thematiek soms er in hebben, maar het is nog steeds zeer geschikt voor tieners en wat jonge kinderen zouden het ook kunnen kijken. Maarja, ze moesten het hier zo maken dat alles la-la-land was. >.> Vooral dat ze in Amerika zo moeilijk deden over pistolen, kogels, kanonnen etc. in YGO is absurd, zeker met hoe pro-guns Amerika is. Gelukkig is de YGO manga sowieso een stuk minder gecensored dan de anime, en de Nederlandse releases en de meest recente druk uit de USA zijn helemaal ongecensureerd.
  En klopt, een gemiddelde Amerikaanse tienerfilm/serie gaat ook alleen over seks en vaak ook over drugs en alcohol. Om nog maar te zwijgen van actiefilms waarin heel veel gebruik van pistolen en explosies zit, die ook een 6+ of 12+ label krijgen. Maar ze steigeren in Amerika bij het idee dat ~tekenfilms~ ook maar iets van het bovenstaande zou vertonen. Zelfs al zijn het ~tekenfilms~ gericht op volwassenen. :T
  We staan nog steeds op een wachtlijst bij 2 verschillende klusjesmannen voor de afzuigkap. >.> Schiet niet oooop. Het is zo vreemd dat we midden in de winter in de badkamer de kachel hoog moeten hebben + het raampje volledig open moeten doen. Dat gaan we ook zien op de afrekening voor de energie in december. >.> Kon die afzuigkap niet in de zomer stuk gaan ofzo? Zucht.
  Oh wow, dat is interessant. :O Dus Bpost heeft dan gekozen hoe de brievenbus voor je buurt moet zijn. :O Hier kan je, als je wijk geen specifieke regels heeft, bijna alles als brievenbus gebruiken, met als enige regel dat je een kaart ook hebt, en je brievenbus zo specifiek mogelijk bij een aangewezen weg op die kaart voor je huis moet staan. Bij ons is dat dus helemaal aan de achterkant van de tuin, best onhandig. Sommige mensen hebben wel de brievenbus letterlijk voor de deur en weer anderen moeten met alle bewoners van de straat op 1 specifiek punt de brievenbussen op een rijtje zetten. Het is afhankelijk van waar je woont, super vreemd geregeld hier. :') Zeker omdat ik voorheen in flats woonde en daar heb je meestal gewoon brievenbussen in de main hall en verder geen omkijken er naar. Nu moet je ook vertrouwen hebben dat je buren of een random passerby geen dingen uit je brievenbus gaat grijpen als ze 'm vol zien zitten. :X Wij hebben die van ons een beetje 'verstopt' achter een boom ipv letterlijk aan de straat.
  Ah ja, dat hebben veel Nederlandse huizen inderdaad. xD Zo'n uitschuiftrap of je moet een losse ladder gaan gebruiken om bij je eigen zolder te komen xD Daarom zijn hier zolders voornamelijk opslagplekken en doen we er verder niet veel mee. Een enkeling heeft ook z'n wasmachine op zolder soms afhankelijk van waar de aansluitingen in je huis zitten. Ik zie vaak huizen in andere landen op foto's waar de zolder zowat als een tweede woonkamer gebruikt wordt! :O Of een speelkamer voor de kinderen.
  Lol, bij mijn werkloosheid deden ze dat al 2 weken voordat mijn uitkering begon. Ook al meteen dreigen dat ik vanaf het moment dat ik werkloos ging worden, ik een groot aantal sollicitaties per week moest doen terwijl ik nog werkte, of ik kon meteen al de uitkering afgepakt krijgen. Uiteindelijk ben ik ook best hard genaaid door die werkloosheidsuitkering, lang verhaal, maar kort gezegd waren er 'innames' op mijn geld waar ik niks aan kon doen (had te maken met bepalingen van mijn vorige werkgever). Ik was dan ook zo blij dat ik het maar 2 maandjes nodig heb gehad. >.> De fouten in ons welfare systeem zitten voornamelijk in de bijstand, waar bijna geen sollicitatieverplichting in zit. De echte werkloosheidsuitkering is heel streng en je hebt er vaak maar heel kort recht op. Je mag blij zijn als je voor een paar maanden geld krijgt terwijl je ondertussen je nieuwe baan zoekt.
  De enige reden dat ik goed Engels kan, is omdat ik van jongs af aan allerlei tv series keek en games speelde die niet vertaald werden hier. Je 'moet' dan wel Engels leren als kind al, om al die dingen te kunnen doen. XD Duits en Frans ben ik pas voor het eerst gaan oppakken op de middelbare school en aangezien ik totaal geen talenknobbel heb, en er verder dus ook niet mee ben opgegroeid door TV/games, zijn die talen niet goed bij me blijven steken.
  Volgensmij is de belastingverhoging hier vooral door de staatsschuld, maar echt duidelijk/eerlijk hebben ze de reden niet verteld. Ik hoop dat ze voorlopig niet de belastingen op loon ook nog eens gaan verhogen. Die zijn zo gigantisch hoog hier. Zat tijdens mijn werkloosheid ook zo veel te rekenen met die loonschijven om te kijken wat je uiteindelijk vaak zou overhouden aan de baan. >.<
  Bonussen zijn hier afhankelijk van het type baan. Ik heb nu dus een account manager baan, waarbij het heel duidelijk is dat als mijn afdeling meer geld gaat verdienen, het betekend dat ik daar voor gezorgd heb. Dus ik heb dan een vast loon (die waarschijnlijk voor een lange tijd niet gaat veranderen), met een bonussysteem die er voor zorgt dat ik meer geld verdien als ik er voor zorg dat het bedrijf meer geld verdien. Dat is in principe het 'beste' dat je waarschijnlijk kan hebben, want veel bedrijven waarin je een type baan hebt zonder bonusmogelijkheden, daar zou je dus die 8% per jaar op moeten toepassen, maar die mensen krijgen het niet, omdat het bedrijf vaak niet letterlijk het geld ziet dat zo'n werknemer dan opbrengt. Mijn man als programmeur moet ook vaak knokken voor een beetje verhoging en is dan ook altijd jaloers op het type banen dat met bonussen kan werken. Nou is het dus goed nieuws voor hem dat ik nu zo'n baan geland heb. xD Maar ook zoiets als account manager is niet voor iedereen weggelegd. Het is heel veel werk en er wordt ook regelmatig verwacht dat ik wat kleine dingetjes buiten kantoortijd doe. Maar ik weet dan ook zelf dat een klein taakje hier of daar doen, weer voor extra inkomsten kan zorgen, wat weer kan zorgen voor een hogere bonus etc. :P
  Zou jij ooit nog een keer een levensgroot figuur willen? Ik had er vroeger bijna één gekocht, maar in elk Nederlands huis is eigenlijk gewoon geen ruimte voor zo'n ding. Misschien als ik ooit in een landhuis woon of als we een grote aanbouw aan dit huis zouden doen. :P
  Als de characters zo ongeliefd tegen elkaar zijn, vraag ik me dan af hoe er seks heeft plaatsgevonden? Of is iedereen hier de heilige maagd in Naruto en komen baby's zomaar? Of van de ooievaar? :')
  Ik heb het gevoel dat de oude anime waarschijnlijk veel uitgebreider is qua plot, maar de nieuwe films zijn sowieso mooier. :P Mijn man is heel erg fan van Dark Souls en verward soms ook character designs of random figures die hij tegen komt op het internet met wat eigenlijk van Berserk is. xD Dus ik denk dat hij de oude anime ook wel kan waarderen. :)
  Ohja die Juno Romantica Nendoroids zie ik nog wel eens voorbij komen en wow-wee. xD Volgensmij zijn dat de duurste petits die ik ooit ben tegengekomen! Ookal kunnen deze kleine figures er ook wat van: ITEM #83578 & ITEM #83579 . Laatste keer dat ik die set van 2 te koop zag, waren ze rond de 100 euro. o.O En zag ze voorheen ook regelmatig voor rond de 75. Maakt het tempting om wellicht die van mij te verkopen. Ik vindt ze leuk, maar ze zijn er echt for completionists sake en niet omdat ik ze 100 euro waard vind lol. Maar aan de andere kant, als ik ze verkoop, kan ik ze zeker weten nooit meer goekoop weer terugvinden mocht ik spijt krijgen...


  Hoe is je nieuwe baan tot nu toe? En je nieuwe collega's? :)

  Ik moet nog altijd mijn twee nieuwe Pokemon games starten LOL Ik heb wel al gelezen dat er een nieuwe patch aankomt om een paar problemen in de games te verhelpen =_= Met andere woorden dat wordt mijn Nintendo 3DS voor de zoveelste keer updaten ... Kunnen ze niet gewoon alle bugs er eerst uithalen voor ze die releasen? Vroeger leken de games niet zoveel problemen te hebben - althans ik heb nooit problemen opgemerkt. Nu lijkt het alsof ze na elke nieuwe release nieuwe patches aankondigen omdat er bugs in blijven zitten.

  I Am Alice - ik heb even gecheckt en die heb ik al :) Het is inderdaad één van de duurdere uitgevers XD

  Hier zijn niet meteen vertragingen - behalve dan met PostNL soms - maar de Post heeft tijdelijke werkkrachten aangenomen om de rush van de holidays aan te kunnen en daar loopt het nu juist vaak fout mee :/
  Deze week nog met een pakje van Mandarake voor mij. Op dinsdag had de douane het pakket vrijgelaten. Dankzij het nieuwe distributiecentrum werd de bezorgdatum pas op donderdag gezet. Goed, ik op donderdag wachten - ik moest ook nog eens betalen ook - en hoewel ik het pakketje aankrijg dat ze op woensdag hebben vrijgelaten (want het distributiecentrum werked in fucked up ways like that), mijn pakketje van dinsdag kwam maar niet aan.
  Ik check rond half drie de tracking en blijkt dat ze dat om tien voor twee terug naar de opslagplaats in een andere gemeente hebben gebracht. -_- Ze beweren tot vijf uur te werken, maar dat is duidelijk niet het geval.
  Op vrijdag werd een nieuwe leverpoging gedaan. Opnieuw krijg ik het pakket dat op donderdag was vrijgelaten, maar het pakket van dinsdag was er weer niet bij. Rond elf uur vertrok ik naar een andere stad om inkopen te doen, dus alleen mijn moeder was thuis om het pakketje te ontvangen.
  Komt mijn pakket uiteindelijk in de namiddag toch aan. Wat blijkt? Mijn pakket was op donderdag in de verkeerde auto gezet en in plaats van het even snel af te droppen, plakte ze er gewoon een sticker op en brachten ze het terug naar het depot -_- De tijdelijke werkkrachten checken blijkbaar ook niet of ze alle pakketjes van één adres hebben en nemen vaak maar de helft mee.
  Uiteindelijk heeft onze regular postbode het moeten meebrengen, maar zij was er ook niet over te spreken. Ze zei dat ze blij ging zijn wanneer het januari is, omdat ze dan geen tijdelijke werkkrachten meer nodig hebben.
  Dus ja, het loopt bij de post compleet in het honderd -_-

  Blijkbaar worden kortingen hier toch steeds populairder. Deze week nog een artikel in de krant gelezen dat er aan de alarmbel wordt getrokken. Mensen verwachten steeds maar korting te krijgen en willen bijna niet meer de volle prijs betalen. Met als gevolg dat winkels zich bijna kapot concurreren met kortingen om toch maar de klanten te lokken.
  Over het algemeen, though, denk ik wel dat de Amerikanen erger zijn op dat gebied. Zeker als je sommige verhalen uit de retail leest ...

  Ik moet nu steeds naar mijn manager gaan om er achter te komen of ik een figure notificatie kreeg of niet :/ En vreemd genoeg zelfs dat werkt soms niet :/ Dan krijg ik wel een melding, maar zie ik niets op de pagina en als ik naar mijn manager options ga, zie ik niets van updates either. Echt heel vreemd.

  Ik heb maar een paar blogs op Tumblr wiens posts ik lees en dat is inderdaad omdat ze voornamelijk original content maken. Veel interessanter dan de zoveelste reblog te lezen/bekijken van een tekst of gif.

  Dat gevoel heb ik ook! Op Aniway begint het ook steeds leger aan te voelen en deze site is dezelfde kant aan het opgaan. Nieuwe blogs blijven uren op de voorpagina staan, gewoon omdat er geen nieuwe worden aangemaakt.

  Wel, Amerika is behoorlijk hypocriet op dat vlak :/ Een kind van vijf jaar kan daar een ander kind neerschieten omdat het toch aan een wapen is geraakt en weet hoe het dat moet gebruiken, maar anime wordt zwaar gecensureerd omdat het zogenaamd niet 'gepast' is voor kinderen *rolls eyes*

  Nog altijd op de wachtlijst? O_O Wij zouden ook nog op de wachtlijst hebben gestaan om de verwarming te repareren, maar mijn vader bleef hen bellen totdat ze een definitieve datum gaven XD

  Bij mijn weten is de regel hier dat brievenbussen volledig zichtbaar moeten zijn en aan de voorkant van het huis zodat de postbode er gemakkelijk aan kan.

  Onze zolder was blijkbaar in het begin voor een deel een slaapkamer voordat het helemaal omgevormd werd. Er liggen daar ook nog een paar zware deuren die vroeger de living van de eetkamer scheidde, maar niemand van ons heeft een idee hoe die deuren op zolder zijn geraakt :') Ze zijn zo zwaar dat de werkmannen die aan onze zolder hebben gewerkt, ze gewoon niet opgetild kregen. De trappen naar de zolder zijn ook niet bepaald breed te noemen. De deuren liggen ook nog eens op een verhoogd platform, dus het is echt een raadsel hoe de vorige eigenaars er in geslaagd zijn om die zware deuren op zolder te krijgen.
  Hell, ik vraag me nog steeds af waarom ze die deuren naar de zolder hebben gebracht in plaats van ze gewoon weg te doen.

  Volgens mijn moeder keek ik toen ik nog een klein kind was - denk peuter, kleuter - naar een Frans tv programma dat met een soort bingo spelletje werkte. Het was blijkbaar het enigste uurtje van de dag waarop ik volledig stil was en ze kregen me niet weg voor het programma gedaan was LMAO
  Vreemd genoeg is mijn Engels beter dan mijn Frans, ondanks het feit dat ik dus eerst naar Franstalige programma's heb gekeken. De Engelse grammatica en vocabulaire make more sense than the French one, so ... >_>
  Het Frans werd ons ook verkeerd aangeleerd in het middelbaar, dus aan de universiteit moesten we basically vanaf nul weer starten *rolls eyes*

  Ik denk niet dat ze een echte reden daarvoor gaan geven - overheden geven redenen voor een belastingverhoging niet graag toe :P

  Voor zover ik weet kun je in principe in elke job hier een bonus krijgen, maar ja het hangt natuurlijk af van je prestaties en of het bedrijf bonussen wilt uitkeren.

  Eerlijk? Als het van Naruto of Sasuke, of Eren of Levi zou zijn en de prijs is te doen, hoogstwaarschijnlijk wel XD Maar dan zou ik waarschijnlijk miljonair moeten zijn om het te kunnen verantwoorden LMAO

  Wel, in het geval van Sakura en Sasuke, zijn er vermoedens dat de baby eigenlijk een experiment is en Karin heeft de baby aan Sakura gegeven om haar veilig te houden. Een andere theorie is dat Sakura Sasuke gedrogeerd heeft en hem dus eigenlijk heeft verkracht :/
  Kun je voorstellen hoe barslecht die pairing is als ze met zo'n theories afkomen.

  Ik heb nog die petit nendoroids kunnen overkopen voor ongeveer 80 euro denk ik? En dan nog alleen omdat de vorige eigenaar me al kende van vorige aankopen LMAO
  Il y a 6 jours
  0pt
  Maakie (Il y a 13 jours) #29321967Klopt! Maar met PC games zullen uiteindelijk bijna alle prijzen wel zakken, alleen zou ik ze anders pas over een half jaar ofzo voor die prijzen hebben. xD En nu kan ik ze zsm spelen. :) Fotootje van de loot trouwens:
  https://lh3.googleusercontent.com/_R97hteEJjNIyGGnyhTA-xsOUVFY9q-qgvbUF6onGM7oqKSD2zbKjsCdnFThlRH69Ewjdp0o_IuzNpWXAansFt8yNa65gQ2pSial_29Bb4wOE3TmciA-KtT7h1oGQEPBoWuNsiWX38MD7bU5xTnwDePuN8A6lZ9zvgkERwghEUxybE5QToku_7gIEMRGBMNHWleXC6o8RdZ_tYMVUnJctD7yjicPM-SX2C59iNqXUYRcxB4tPOcj7qEuc5gVBzCfTEU3ArUroq-hVoN58yhp4TZKE4iMfI-1_po0vsWz6VggM4_OIZes_hFDi6jYqZsKMKy9snbsSPs-Fxzyup2Hy0UMZsXsoczxW5uqPbEBL0MuuCqFGPMCIvtu2pvImDid86SYW4cBOXapMjMEcvArGYaffad7Hx2DMbWwm6yAmMNKr44JyVskLp8U9Ah_ZKZHWposXDeJeY-U2LigdRI0POfGMoG5tAN2Pym3vcIYaYOn4iLlcWhra6O8faQJTyjqr1LPNUWG7e6aA2VwlRszNhZC0ANoR30eqfsULo76QJo1D75zr1dn_2aDwHQaaihZv2nRiycRUlDZrKCE0k5miR92tOp2nBNgCV4w4iFChw=w726-h968-no?.jpg
  Ik heb trouwens weer een manga voor je in de aanbieding: Cafe Kichijoji de, deel 1. Interesse? :)
  PostNL heeft hier trouwens de afgelopen week zeer veel bezorgproblemen gehad, ze konden de Black Friday/Cyber Monday drukte niet aan en hadden dit ook als disclaimer op de website voor een paar dagen staan (disclaimer is nu weg, maar neem aan dat ze nog steeds lijden onder deze drukte?). Anyhow, denk dat dat de reden van je late bezorging was. Mijn eigen Cyber Monday pakketje kwam 4+ uur later pas aan de deur dan de ingeschatte tijd op de website! o.O
  Vooral Amerikanen zijn er dol op. Elkaar omver rammen om een 1000 euro TV die 10 euro goedkoper is nu te gaan kopen. xD No thank you, ik doe Black Friday shopping (als ik het doe), vanuit huis. xD
  Ik werkte eigenlijk voornamelijk al uit e-mail notifications, ik vindt notifications op websites (niet alleen MFC) irritant en klik er dan gewoon op, omdat ik het getalletje weg wil hebben. xD Ik blijf mijn e-mailinbox overzichtelijker vinden dan welke website dan ook. Websites die mij geen notifications kunnen versturen, vergeet ik dan ook vaak. Zoals reacties geven op cosplay.com gebeurd daarom met zeer grote vertraging lol.
  Je zou altijd een lurk-account op Tumblr kunnen maken om zo een volg-overzichtje te hebben. xD Zelf zit ik voor op Tumblr voor J-Fashion. Volg voornamelijk modemerken hun Tumblr's en een paar mensen die ik een coole stijl vindt hebben.
  Wat nog pijnlijker is, is de readers selection. xD Die was in het leven geroepen omdat er altijd bakken aan blogs kwamen, waaronder veel die korte vragen waren, om zo een top 3 te maken van die dag. Op de dag dat ik mijn blog/38564 review toevoegde, was ik de enige blog van de dag, dus ook meteen readers selection. De enige er in lol. De dag er na waren er maar 2 blogs, dus 2 readers selection. Wellicht als ze readers selection afschaffen ziet het er wat minder sneu uit? xD
  Ouran High School Host Club is wel echt heel heel heel erg leuk, maar ik hou dan ook erg van gender benders. xD De cast is echt compleet gek, met allemaal heel verschillende persoonlijkheden. :)
  Proxy's vallen wel mee hoe moeilijk ze zijn, het valt alleen niet mee hoe duur ze zijn. Welp. Als je iets zelf kan vinden en importeren kom je er altijd wel beter vanaf.
  Oh man, where to start. Er wordt zoveel gecensureerd aan YGO, het is echt niet leuk meer. >.< YGO is een serie vooral gericht op tieners in Japan en meet zich ook aan de eisen daar, maar hier in het westen wilden ze er een kinderserie van maken. Dus dialogen over eerste liefdes werden er uit geschreven, scènes waarin wapens te zien waren moesten er uit, verder mocht er ook geen bloed zichtbaar zijn, geen enkel semi-scheldwoord inzitten etc etc etc. Zo veel grote stukken verhaal zijn ook veranderd in de serie dat het echt deprimerend is. Er staan uren vol aan video's op Youtube van mensen die voorbeeldjes aan elkaar plakken van verschillen. Hier is er eentje mocht je er één willen zien: www.youtube.com... Oh jee, een cirkelzaag! Maak er gloeiende lasers van!
  But think of the children! Het zijn echt 6-jarigen die de YGO kaarten gaan kopen en niet 16-jarigen! *eye roll* Ookal heb ik persoonlijk nog meer moeite met dialoogveranderingen dan de echt zichtbare edits. Zoveel character building en hele characters hun achtergrondverhalen zijn gewoon verwijderd omdat het 'te heftig' is voor zeer jonge kinderen. Nou is dat wel waar er zitten ook meerdere torture scenes in de originele YGO, maar waarom moeten dan de DVD boxes zelfs censored zijn? :/ YGO fans over de hele wereld snakken naar een ongecensureerde set met Eng subs. Die Hong Kong versie veranderd ook z'n audio- en beeldkwaliteit per episode. >.> Ik weiger echt om 250+ euro neer te gaan leggen voor een box die me niet eens alles laat zien/verteld dat de Hong Kong bootleg doet. >.>
  Mja, ik hoop in ieder geval dat ik hier nog mijn collectie goed kan gaan bijhouden en als het lukt dat m'n blogs op z'n minst 100 hits krijgen ben ik blij lol. Ookal heb ik dan weinig votes/comments, dan weet ik in ieder geval dat mijn blog door een redelijk groepje mensen gelezen is en voelt het niet alsof ik het voor niks loop te typen. xD
  We staan nog steeds op een wachtlijst voor de afzuigkap, aangezien dat de lowest priority is. We hebben al 2 verschillende reparateurs gebeld, maar het is de tijd van het jaar dat iedereen z'n kachel stuk gaat. Dus elke klant met kachelproblemen krijgt voorrang. Logisch natuurlijk, maar het blijft wel irritant dat onze afzuigkap nu al een ruime week stuk is. >.< Ik heb nog nooit gehad in een huis waar ik in zat dat de afzuigkap stuk was (zelfs niet op onze huurplekken), dus geen idee wat ik moet verwachten
  Ohhh, woon je in een buurt waar er eisen zijn voor de kleur van je huis, vorm van je brievenbus etc.? Wij hebben ook zulke huizen bekeken, maar die we hebben gekocht is met bijna alles vrij. Ookal denk ik niet dat mensen blij zouden zijn als we 'm knalroze verven. xD
  Welp, wil je dan niet liever zo veel mogelijk of alles opruimen totdat je zeker bent dat de verbouwingen voorbij zijn? Hoe is het trouwens afgelopen met die zeer breekbare pianomeid cold cast die was gevallen? >.<
  Oh wow, dat is een hoge zolder! Sommige huizen in NL hebben dat ook, maar de meeste zolders zijn maar een halve verdieping hoog ongeveer. Ik denk dat wij maar er over moeten nadenken of we ooit een opslagschuurtje of extra aanbouwkamertje voor opslag willen maken, zal er aan liggen hoe lang we in dit gebied willen wonen. M'n man is blij met z'n lokale baan en ik ben blij met mijn net nieuwe, ook lokale baan, maar we wonen toch redelijk afgelegen, dus of het nou altijd gaat lukken dat we iets leuks op een reisbare afstand hebben is maar de vraag... Mijn vorige baan was ook echt ver reizen, als ik dat voor vele jaren op rij had moeten doen was ik niet blij geweest. >.<
  De meeste mensen in NL geven het dan ook al gewoon op met zo'n werkplek, maar ik wilde zo graag aan de slag in een leuk vakgebied en ik had het voor- en nadeel dat ik er tijdens mijn opleiding al achter kwam dat ik eigenlijk door zou moeten studeren, of dus door zou moeten werken. (Het is heel normaal in mijn vakgebied om een eigen bedrijf te gaan starten of the freelancen, maar dat zag ik niet zo zitten, om meteen nog meer extra schulden te gaan maken direct uit school). Maarja, uiteindelijk ben ik dus ook zelf er nooit bij ingerold, zo'n werk/leerplek. laat ik het positief bekijken: Ik heb tenminste wel geld verdiend, en dat heeft ons geholpen om al eerder een huis te kopen. xD
  Wij in NL hebben een paar duidelijke loopholes waar gretig gebruik van wordt gemaakt door bepaalde groepen inwoners, en waar de loopholes ook maar niet gefixed worden. Het hele welfare systeem hier is vaak moeilijk om in te komen met die harde eisen, maar als je er eenmaal in zit, kan je met minimale effort, ze vaak zo lang mogelijk behouden. :T
  Ack, Duits kunnen, ook één van mijn zwaktes. Ik heb het meerdere malen geprobeerd, maar ik heb zo erg moeite met de Duitse taal, ookal lijkt het zoveel op Nederlands. Ik loop er ook veel baanmogelijkheden door mis, zeker omdat ik nu dicht bij de Duitse grens woon, zucht. :(
  Mensen zijn hier ook superpissed over die stijging die er aan zit te komen. Onze belastingen gaan zowat een kwart van de productwaarde zijn...de hoogste belastingen die we in vele jaren tijd hebben gezien. Ik vindt dat we dan eigenlijk wel mogen verwachten dat andere dingen in ons land verbeterd worden, als dan ze zoveel meer geld aan ons gaan verdienen, kunnen die loopholes in onze welfare nu eens gedicht gaan worden? Lol.
  Loonstijgingen werken hier heel vreemd. Onze overheid raad aan om werknemers elk jaar met minimaal 7-8% te verhogen als combi inflatie en als loyaliteit/prestatiebeloning als ze hun baan goed doen. In realiteit houdt het in dat het geen verplichting is, dus de meeste werknemers doen dat niet, tenzij je een overheidsbaan hebt, die passen die 8% wel automatisch toe. Er zijn mensen die jarenlang hetzelfde verdienen en voeten moeten kussen en zelf van alles moeten regelen voor een paar procent meer. Bij mijn vorige baan hadden ze beloofd goede jaarlijkse loonsverhogingsmogelijkheden te hebben (dus mijn gedachten gingen naar de standaard 7-8 en wellicht bonusmogelijkheden?). Toen ik daar toen mijn jaar er aan kwam het papierwerk voor loonsverhoging kreeg, zakte dat meteen in: Het maximale dat je kon behalen was afhankelijk van extra taken en kon totaal 5% worden, dus zelfs onder wat de overheid eigenlijk aanraad dat je zou krijgen zonder bijzondere taken uit te voeren. Uiteindelijk bleef ik recht te hebben op 3 van de 5. Toen kwam de nog grotere grap: Management keurde mijn loonsverhoging af nadat mijn eigen teamleider het goedkeurde, aangezien ik al te veel verdiende volgens hun. Dus wow, dat ik me genaaid voelde was nog zacht uitgedrukt. Prijzen voor alle producten worden hoger, wat voor mij namelijk te voelen was in het benzinegeld om bij mijn baan te komen, maar stik maar in een paar euro per maand meer om je daar in tegemoet te komen... >.> Okee sorry voor de rant, dat kwam weer even naar boven pfft.
  Hrmm in die situatie zou ik eigenlijk de tracking uit Japan meer vertrouwen dan je lokale tracking. Tenminste, bij mij werkt de Japanse tracking altijd beter dan op het moment dat PostNL het 'overneemt'.
  Let's check! ITEM #311417 Nope, die zijn duurder. xD Maar nog steeds zou ik liever wat meer geld uitgeven aan een levensgroot beeld, dan een kartonnen kaartje die ik waarschijnlijk meteen beschadig zodra ik 'm heb met mijn lompe handen. xD
  Hier kwam het gezeur over pieten ook heel erg uit het niets, volgensmij werd het aangesparked door allerlei ras-discussie in Amerika. Hier in noorden van NL hebben we in ieder geval nog zwarte pieten. Mijn vote gaat naar een middenweg, zoals die roetpiet, zodat iedereen gewoon ophoudt met zeuren. Als we nu 'officiëel' zouden kiezen dat alle pieten weer zwarte pieten worden, blijven mensen zeuren. >.>
  Oh wow, dus die pairing heeft wel een kind samen, maar in de serie zie je ze dus nooit een zoen delen of iets anders doen wat een normaal koppel doet? >.> Maarja, algemeen heb ik een hekel aan geforceerde pairings. Alsof altijd maar aan het eind van een verhaal er een verplicht koppel of gezinnetje uit moet rollen, yegh.
  Gundam is gigantisch, al sinds de jaren '70. Het is niet bij te houden. xD Maar als ze dan weer een nieuwe ondertitel-serie maken (zoals Iron Blooded Orphans), krijgt de serie weer een kleine reboot en wordt het universum heel anders opgezet, en kunnen nieuwe kijkers dan ook instromen. En afhankelijk van populariteit en/of planning verhaal kan dan zo'n serie nog redelijk lang duren. Of in het geval van IBO maar een paar jaar, waardoor het nog behapbaar is, in plaats van 7+ jaren durende universums lol.
  Ok! Dan gaan wij denk ik wel beginnen bij de originele anime. :) Of is die te erg verouderd en kunnen we het beste meteen aan de films gaan?
  Mja. :( Nouja, bekijk het zo: Je hebt waarschijnlijk andere manga (of anime figures) die veel meer waard zijn geworden over tijd? Dus uiteindelijk balanceerd dan over tijd die waarde zich wel weer uit? >.<


  Pokemon Sun ziet er zo eenzaam uit tussen al die grotere PC games XD

  Even opgezocht waarover die serie weer gaat - heb er al eens van gehoord maar wist de summary er niet van XD Na de summary te hebben gelezen, heb ik zeker interesse :D Ziet er zeer interessant en leuk uit eigenlijk.

  Ja, heb de disclaimer ook gezien :/ Mijn pakketten kwamen een dag later dan normaal aan. Dacht dat ze dat ook gingen flikken met een pakket een paar dagen geleden - waarin de kerstcadeaus voor mijn moeder in zaten - omdat de bezorger om elf uur nog niet was vertrokken, maar rond de middag veranderde de tracking opeens.
  Je zou denken na vorige jaren dat ze het op den duur wel door hebben wanneer ze extra personeel moeten inschakelen >_>

  Ik heb al eens een paar filmpjes gezien van winkelcentra in the US tijdens zo'n weekend en ik snap echt niet waarom ze zo wild worden O_o Vaak zijn de kortingen niet zo groot of ben je zelfs goedkoper af tijdens het jaar zelf. Om nog maar te zwijgen van de ironie: op Thanksgiving bedanken ze voor wat ze hebben, om dan in wildemannen te veranderen op Black Friday *shakes head* Ik heb zelfs een video gezien waarin iemand gewoon een doos uit een kind zijn handen sleurde - hoe laag moet je dan wel niet vallen?

  Voordien vond ik de notificaties op deze site nog te doen en ik kon altijd alles goed terugvinden, maar met de nieuwe update *shakes head* Ik krijg alleen nog de sales en de comments door; wijzingingen van figures moet ik in mijn mail checken gewoon omdat het hier niet wil verschijnen.
  Dat of ik ben een volkomen idioot en kan er niet achter komen op welk knopje ik in feite moet drukken dan >///<

  Ik heb er al over nagedacht om een Tumblr account aan te maken, maar dan vrees ik dat ik echt te veel zou worden afgeleid :P Ik zou dan waarschijnlijk niets meer gedaan krijgen XD Om nog maar te zwijgen van hoe bitchig het in sommige fandoms kan aan toe gaan >_>

  Gisteren was het pas echt zielig LOL Urenlang geen nieuwe blog en de readers' selection was naar twee gebracht van een dag of twee ervoor. Als dat geen alarmsignaal is voor de creator weet ik het ook niet meer ...

  Ja voor zolang ik het kan ga ik geen proxies gebruiken LOL Te veel gedoe en ze zijn ook niet bepaald goedkoop. Mocht ik nu geen douanekosten moeten betalen, zou ik het er misschien op wagen, maar al die kosten zouden gewoon teveel zijn.

  Oh wow ik wist niet dat het zo erg was O_O Dat is echt wel een hele hoop gecensureerd. Japan zou beter eisen stellen dat de anime moeten blijven zoals ze zijn - de manga trouwens ook, want Hellsing hebben ze ook in sommige scenes hertekend. Hoe moeilijk is het nu om andermans materiaal in zijn glorie te laten?
  Mocht je zelf proberen een van oorsprong Amerikaans ding te veranderen, zouden ze zitten steigeren. En trouwens, tegenwoordig hebben kinderen echt wel ergere dingen gezien. Er zijn nu al kinderen van negen jaar die GTA spelen of zo - dat is overduidelijk geen kindergame.

  We hebben vorige winter maanden zonder verwarming in de keuken gezeten. De verwarming was stuk en ze konden de nieuwe verwarmingskachel pas leveren eind januari -_- We hebben ons dus met een elektrisch vuurtje moeten behelpen, maar we konden er altijd maar één opzetten omdat anders de verzekering sprong. Nadien hadden we natuurlijk nog een torenhoge elektriciteitsrekening erbij >_>
  Een maand geleden was onze verwarming in de keuken weer stuk en pas de tweede reparateur kwam er achter wat het probleem was -_- De eerste beweerde dat we gewoon het moesten stofzuigen - de tweede kwam erachter dat bepaalde kabeltjes niet goed waren aangesloten, wat blijkbaar een veelvoorkomend probleem is met dat type. Vreemd dat de vorige dat dan niet kon vinden -_-
  Dus ik hoop voor je dat jouw afzuigkap snel wordt hersteld en dat de reparateur er wel degelijk verstand van heeft.

  Niet veel eisen, nee. De brievenbus eis is eigenlijk door de post zelf opgesteld omdat verschillende brievenbussen ofwel te laag hingen of te klein waren.

  Tegen de tijd dat ik alles in hun dozen heb gekregen kan ik ze waarschijnlijk terug beginnen uitpakken ... De PVC figuren zelf lijken niet te budgen tot nu toe; het zijn voornamelijk de prize figures en sommige petit chara lands die van hun plaats donderen.
  Wel, ik heb ze kunnen lijmen! Het was niet echt gemakkelijk -zeker niet toen ik er probeerde achter te komen hoe haar te plaatsen zodat de lijm kon drogen zonder de stukken zelf te verschuiven, maar ik ben er in geslaagd XD Je kunt het nog altijd een beetje aan haar been zien dat ze gebroken was, maar alleen als je echt van dichtbij kijkt. Ze ziet er redelijk goed uit voor een figuur die in verscheidene stukken was gevallen.

  Mijn tantes en mijn grootouders hebben/hadden kleine zolders, maar daar ben ik nooit op zolder gaan kijken XD Voornamelijk omdat er geen trap was die er naar leidde. In plaats daarvan moet je een ladder naar beneden trekken en die treden zijn niet bepaald breed ...

  Loopholes kennen ze hier ook maar al te goed ... De Vlaamse kant is over het algemeen wel een pak strenger als het op welfare aankomt. Mijn tante bijvoorbeeld kreeg een dag nadat ze zich had ingeschreven als werkloze - na al een tijdlang te hebben gewerkt - al te horen dat als ze niet onmiddellijk werk begon te zoeken, ze haar bijstand zouden afnemen. Eén dag na de inschrijving >_> Andere groepen daarentegen kunnen er jaren op zitten zonder dat er iets van wordt gezegd.

  Ik kan wel Duits verstaan voor het merendeel als ik het lees, maar vraag me niet om het te spreken of zelf teksten te schrijven want dat kan ik niet meer. Ik was redelijk goed in Duits in het middelbaar, maar ik gruwelde van de grammatica kant :/ Plus het is ook één van die talen, zoals Frans, dat je constant moet bijhouden wil je het blijven onthouden.
  Engels in vergelijking daarmee is een pak gemakkelijker om te onderhouden - vind ik dan toch.

  Hier wil één partij doktorsbezoeken voor kinderen tot 18 jaar gratis maken - dat zou miljoenen kosten en het is niet alsof kinderen nu de volle pot moeten betalen. Ik denk dat elk bezoek maar 4 euro is of zo. Waar ze dat geld willen halen omdat te kunnen bekostigen wilden ze niet zeggen - maar iedereen weet dat ze eigenlijk het willen halen bij de belastingen en het is niet alsof die bepaald laag zijn hier.

  Huh, ik denk niet dat we zo'n regeling hier hebben. Hier hangt je loon af van je positie, de ervaring, het aantal jaren dat je hebt gewerkt - meestal krijg je een bonus als je je job heel goed doet.
  Sommige mensen op mijn vader's werk, echter, denken dat ze een bonus verdienen zomaar omdat ze daar een jaar werken of omdat iemand anders een bonus kreeg >_> Vaak is hun werk ook niet om naar huis over te schrijven.

  Ja, de Japanse tracking is over het algemeen gezien een pak betrouwbaarder - maar hier kunnen ze alles up fucken -_-

  Exactly! Sorry, maar het levensecht figuur mag dan wat duurder zijn, de prijs is tenminste evenredig met de grootte. Die prijs voor die kaart is niet bepaald evenredig te noemen, als je het mij vraagt .-.

  Voor mij zal Zwarte Piet altijd zwart blijven. Iedereen weet dat hij zo zwart ziet omdat hij constant door de schoorstenen kruipt; ik snap niet waarom wij een stuk van onze cultuur opeens moeten aanpassen. Het is een kinderfeest! En niet eens een feest dat dagen duurt, maar letterlijk maar één dag in het jaar is!

  Yep. In een oneshot - door Kishimoto zelf getekend - wordt duidelijk dat Sarada haar vader nog nooit heeft ontmoet. Ze vraagt zelfs aan haar moeder of ze wel degelijk getrouwd zijn. Als ze vraagt of ze ooit hebben gekust, krijgt ze te horen dat Sakura iets veel beters kreeg. Je weet wat dat beters is? Een poke tegen het voorhoofd. Itachi deed dat bij zijn broer - maar dat was om afstand te creëren tussen hen. Nu doet Sasuke dus hetzelfde bij Sakura - hoewel dat ook maar één keer was, vlak na de oorlog - en hij wil daarbij dus zeggen dat hij haar niet wilt, maar zij heeft er iets romantisch van gemaakt *rolls eyes*
  In de oneshot wordt er zelfs twijfel gezaaid of Sakura wel de echte moeder is en niet Karin. Als je de Japanse tradities volgt - wat Kishimoto vaak doet in Naruto - dan moet je concluderen dat Karin eigenlijk de moeder is.
  Hell, Sasuke was er zelfs niet bij toen Sarada geboren was! Ze hebben geen kus, geen affectie, geen echt huwelijk, hij bezoekt zijn familie nooit ... Hij is zelfs meer bezorgd om Naruto die een zwaard in zijn maag krijgt dan wanneer zijn "vrouw" wordt ontvoerd. Hij stond er letterlijk gewoon naar te staren - en niet eens in shock, maar meer in de zin van "eugh, nu dat ook nog". Het is gewoon duidelijk dat Sasuke geen moer om Sakura geeft, maar de SasuSaku fans willen dat gewoon niet erkennen.
  En Naruto is alleen maar met Hinata uitgegaan omdat hij een guilt trip kreeg van zijn vrienden en nadat hij in een genjutsu was gestoken - wat ook al niet kan kloppen, want zijn training tijdens de oorlog had er juist voor gezorgd dat hij nooit meer in een genjutsu zou kunnen worden gevangen houden.
  Ze zitten heel de manga series te butcheren gewoon om iets van logica aan de pairings te geven, maar dat is gewoon onmogelijk! Hoe meer ze tonen van de zogenaamde happy koppels, hoe meer je ziet hoe ongelooflijk depressief ze er allemaal uit zien :/

  Verouderd qua plotlijn niet -de films volgens de anime voor het grootste gedeelte - maar qua beeldkwaliteit ben je beter af met de filmen LOL

  Van manga kan ik alleen maar op JunJo Romantica komen, maar qua figures veronderstel ik dat mijn Tsume figuren voornamelijk het meest in waarde zijn gestegen. Oh en de Junjo Romantica petit nendoroids. Voor zover ik weet hebben die nooit een re-release gekregen.
  Il y a 13 jours
  0pt
  Thank you for wishing me a happy birthday!
  Il y a 13 jours
  0pt
  Maakie (Il y a 21 jours) #28979521Mja, maar je moet iets overhebben voor de hobby hè. xD Ik ben tegenwoordig niet zo'n grote verzamelaar meer als eerst. Ik bezit nog wel veel, maar ik koop de laatste paar jaren weinig nieuw aan. Dus daarom heb ik ook wat minder moeite om wat hogere prijzen te betalen voor bijzonderdere/moeilijker te krijgen items dan vroeger. :)
  Ik kon er ook wel om lachen, maar ik had het meer gewaardeerd als de moeite van de Abunaai-condooms was gestopt in het verbeteren van de hotelkamer-experience voor alle bezoekers, lol.
  Zelf zeg ik ook altijd tegen cons dat ze het beste events die altijd populair zijn (zoals grote compo's) en/of spelshow/audience-participation events het beste op 'slechte' tijden kunnen doen. Mensen komen daar toch wel heen. 's Avonds laat willen mensen inderdaad niet in een gortdroge lecture gaan zitten. Zo jammer soms. Op Animecon een tijdje terug was er een geschiedeniskenner die over allerlei dingen ging spreken gedurende het weekend, maar ook 's avonds laat, dat trekt gewoon niet. Het klonk goed in de boekjes, maar ik ben meestal al redelijk gebroken rond 8 uur 's avonds en ga dan liever naar lollige events of spreek met vrienden af. Over slechte timingen gesproken, afgelopen Abunai! hadden ze de cosplay compo's gedaan op de tijd dat het normaal prime time voor de verkoop was. We hebben op zaterdag urenlang in een bijna lege dealerroom gestaan en over het hele weekend verspreid iets van 60-65% verkocht van we vorig jaar deden. Het was zo raar om op prime time regelmatig voor minuten lang niemand langs je kraam te zien komen. Vorig jaar ging het meeste van m'n sales tijdens die uren. Ik en een ander groot deel van de dealers denken dat het grotendeels komt omdat de dagjesbezoekers dus op prime time niet konden winkelen en na de afloop van zo'n compo meteen naar huis gaan. >.< Normaal deden ze die compo's vaak in de avond of eind van de middag waardoor het niet zo erg overlap had met de dealerroom. En er zijn genoeg mensen voor wie die competitie het belangrijkste van de dag (of zelfs de hele con) is, dus je hoeft ze echt niet op prime time te doen. >.<
  Elk jaar is het weer wat nieuws en werkt het weer niet. xD Nou moet ik zeggen dat dit soort dingen ook veel experimenteren is voor cons. Zelf als dealerroommanager van YaYcon probeer ik de registratieprocedure zo makkelijk mogelijk te maken en elk jaar te verbeteren, maar dit jaar heb ik het blijkbaar moeilijker gemaakt voor iedereen dan het eerst was. Maargoed, we zaten er al te diep in, dus nu weer geleerd voor volgend jaar, waar ik weer wat anders ga proberen. Met Abunai! werkt het natuurlijk niet mee dat het hotel tegenwoordig zich ook in de kamerverkoop mengt (weet niet of het 'moet' of dat het een 'samenwerking' is trouwens), waardoor naar mijn idee Abunai! niet ook altijd kan doen wat ze willen. :P
  Ai, je hoort van veel mensen met hotels in/rond Eindhoven dat, of ze nou met de auto komen of niet, ze de bus heen en weer gebruiken. Of dat je op dag 1 je auto met gratis parkeren bij Abunai zet en de dagen tussendoor de bus pakt. Niet handig om van OV afhankelijk te zijn, maar parkeren in Eindhoven is niet makkelijk. >.< Dat gezegd, ik denk dat hotels in Eindhoven wel bekend zijn met mensen in cosplay rond die tijd van het jaar. xD
  Ook voor mezelf is dat als overzicht handig, want soms is het zo'n wirwar van e-mailtjes en gesprekken die al lang van tevoren gebeuren dat ik ook even weer moet nadenken welke event(s) ik ook alweer gaf als ik ga beginnen met de voorbereidingen. xD
  Ik heb 2 type grab bags die ik steeds meeneem! ^^
  https://lh6.googleusercontent.com/-28Dqt3EVheM/VSapsRJKR4I/AAAAAAAAJHs/ppP4UkriKMk/s912/IMG_6409.JPG
  Dit zijn de standaard die ik meeneem, 15 euro met 30 euro waarde. Hebben vooral kleine/middelgrote figuurtjes, sleutelhangers, andere kleine merchandise.
  En dan heb ik nog een XXL waar ik nu niet zo snel een foto van heb, maar die is 50 euro met 100 euro waarde. Heeft meestal een scaled figure of grote prize figure er in en aangevuld met o.a. artbooks, anime magazines, posters, soms cosplay-related items en andere grote merchandise.
  De inhoud is een beetje een afwisseling van dingen die je in mijn verkooptopic ziet www.aniway.nl/f... en dingen die direct uit mijn collectie komen en ik de tijd/zin nog niet voor heb gehad ze op internet te koop te zetten. xD Ik stel ze meestal kort voor de con samen, dus het is een beetje afhankelijk wat er in de buurt ligt lol. Maar je krijgt sowieso waar voor je geld, wat de meeste mensen niet geloven als ze ze in mijn kraam zien staan het helpt ook niet dat veel andere dealers vaak grab bags hebben die echt leftover troep van enkele euro's waarde zijn, geven een slechte naam aan lokale grab bags :') .
  Thanks! :D Eerst ben ik persoonlijk nog even druk aangezien ik over een paar dagen aan een nieuwe baan begin, maar ga binnenkort aan de slag met alles voor Tomo! ^^


  Ahh, nouja ik verzamel pas sinds... 3 jaar denk ik? Maar ik heb mezelf even beloofd geen dingen meer te kopen of pre-orderen vanaf november tot het 2018 is. Heb sowieso weinig ruimte, en m'n geld wordt ook iets minder. :x
  (Al heb ik mezelf er niet helemaal aan gehouden xD, want sales. sales zijn mijn zwakte)
  Begrijp ik :p, is ook wel fijn geloof ik.

  Jaaa, tsjaa, zou wel beter zijn geweest inderdaad. :X
  Ben echt benieuwd wat ze nu weer willen proberen.

  Ahw, daar zouden ze misschien wel wat beter over na moeten denken ja, lijkt me sowieso al rot als je event slecht bezocht wordt. Zeker als dat dan komt doordat een con de planning er daarnaar gemaakt heeft. :\
  En wat zonde van de dealerroom zeg, dat hadden zeker wel beter kunnen bedenken.
  Persoonlijk ga ik graag een paar keer door de dealerroom, er zijn altijd wel dingetjes die ik gemist heb bij een rondje.
  (Kortom, ze hebben echt even mensen nodig die die planning goed doorkijken en erover nadenken xd)

  Tsja, het moet eerst getest worden voordat je zeker weet of iets wel of niet werkt natuurlijk. Kan gebeuren dat het een keertje iets minder is dan je verwacht had, dat komt uiteindelijk wel weer goed toch? :p
  Ja daar ga ik ook wel vanuit, maar dan moeten ze, nogmaals zeg ik het ja xd, eens goed gaan praten met z'n allen over een manier hoe het allemaal goed kan werken. Alles wordt nu nog steeds handmatig nagekeken enzo, dat is zo veel werk.
  Dat ze dit jaar die muntjes hadden voor de catering, was als het goed is een idee vanuit NH Hotels, dat had naar mijn mening best wel een positief effect. De rijen waren niet heel lang, en het personeel hoefde niet veel te rekenen.
  Plus je kon ze achteraf nog omwisselen voor gewoon geld.

  Ik wilde expres de bus niet pakken, omdat ik nog wat langer wilde blijven dan de tijd dat de bus nog reed zegmaar. Ik had alleen wel verwacht dat ik gewoon de parkeergarage in kon haha.
  En Ik geloof dat ze het wel een beetje gewend zijn hoor :p, dat is meer een dingetje van mezelf xD.

  Hahaha, ja zo kan je het ook beter onthouden, je ziet het vaak voorbijkomen denk ik zo :p.

  Erg praktische grabbags :p.
  Goed ook dat je de waardes een beetje(/heel erg) redelijk houdt voor de prijzen die betaald worden. Leuke inhoud ook!
  Lijkt me wel spannend wat erin zit evengoed. :p
  En tsjaa, grabbags in het algemeen hebben een beetje een wisselende status geloof ik. Sommige mensen zijn heel genereus met wat ze erin stoppen, terwijl anderen inderdaad echt pure troep erin stop. Heel jammer, en dat maakt je gok altijd een nóg grotere gok haha.

  Oef, druk druk druk. Daar ook maar succes mee dan haha.
  En natuurlijk ook veel plezier, is ook wel belangrijk op zich ^^
  Il y a 14 jours
  0pt
  Maakie (Il y a 17 jours) #29191873Na mijn geklaag tegen jou over Black Friday ben ik er wel hard ingetuind toen mijn favoriete gamewinkel Cyber Monday deed. :') Holyyyy shit, ik heb volgensmij nog nooit zoveel in 1x daar uitgegeven. xD Ze hadden Evil Within 2 (die pas 3 weken uit is en waar ik deel 1 heel tof van vond) van 50 voor 28 euro. Zowat een halvering terwijl het spel gloednieuw is. o.O Verder nog heel veel andere zeer nieuwe PC games (inclusief meerdere die mijn man op zijn wenslijst voor kerst had staan) die normaal 30-50 euro zijn, afgeprijsd naar 10-20 euro...fuuuuuucccccccccck. :') Veel te veel gekocht lol. Maar no regrets. Ik heb binnenkort weer een baan en loon, dus het kan hè? xD En het zijn games die we allemaal echt heel graag wilden, dus het voelt goed om zo een voorraad in te slaan. :) Ookal heb ik de komende tijd weinig vrije tijd met mijn nieuwe baan. xD
  Terug naar Archonia. xD Als ik misschien 1-2 leuke prize figures had gezien was het een leuke deal geweest, maar ik had dus alleen interesse in patches en wat buttons en daar had ik dus juist geen zin om die verzendkosten voor te betalen. xD En aangezien hun manga vaak voor hoofdprijzen gaat, bespaar je niet zoveel met die gratis verzendkosten idd.
  De meeste winkels gaan voor specifieke producten in de aanbieding ipv een kortingscode voor de hele winkel (was ook redelijk verbaasd met Archonia z'n offer eigenlijk). Meestal heb ik namelijk het idee dat winkels voornamelijk oude voorraad weg willen hebben voor het nieuwe jaar start dan dat ze het voor de feestdag leuk vinden om korting te geven. xD
  Hrrmm, volgensmij zie ik ook alleen quotes, comments en sales, geen new additions of nieuwe foto's. Of ze moeten ze weer in die aparte tabjes hebben verdeeld zoals de vorige versie, maar ik kan niet een andere tab vinden in deze verschrikkelijke lay-out. En wat je zegt is wat ook veel andere overgebleven users zeggen. De enige direct vergelijkbare site is MyAnimeShelf, maar de community is daar 90% Russisch en het browsen daar lukt mij persoonlijk ook niet zo goed. :/ Als MFC echt helemal naar de knoppen gaat (dat het community gedeelte ook wegvalt), dan ga ik het hiet wel alleen als database gebruiken en ergens anders een blog starten I guess. >.<
  Ik heb zelf dus nooit langer dan een jaar dezelfde website of methode kunnen volhouden voor mn gamescollectie. xD Mocht je een magische methode vinden, dan hoor ik het graag. xD
  Er zal hier uiteindelijk wel een core groep blijven die vooral met de database aan de gang is, maar de community zie ik nog wel mogelijk verdwijnen. :/ Maarja, ik had het zelfs voor deze wijziging al regelmatig met mensen over alternatieven om te bloggen, maar als je een Wordpress gaat bijhouden, dan moet je zelf gaan promooten dat mensen deze gaan vinden. En bij social media en sites zoals Tumblr, Instagram etc. moet je eerst een followerbase voor elkaar ritselen voordat ook maar een hond je blog ziet. Dingen waar ik gewoon helemaal geen zin en tijd in heb. :/ Ik vond het op MFC altijd zo makkelijk, omdat ik graag klets over figures en ik die dingen op een figuresite kon zetten. Hoppa klaar. xD Geen moeite voor promotie of op moeten letten op een volgersaantal.
  Kimi No Todoke is inderdaad mierzoet, maar ik vindt het main character wel erg leuk. xD Als het gaat om shoujo, vindt ik denk ik zelf één van de leukste toch wel Ouran High School Host Club. Alleen weet ik dus niet zeker of ik die in manga-vorm blijf verzamelen, ik heb 'm net niet compleet (de DVD box heb ik al voor vele jaren).
  Yes, ik heb je PM en het opgeslagen! Wanneer ik weer wat meer manga uit heb kom ik bij je terug met nieuwe titels om uit te kiezen. :)
  Die shikishi kunnen vaak heel zeldzaam worden als je er niet op tijd bij bent. >.< Ik heb ze al vaak in m'n handen gehad, maar voor zover ik weet zijn er geen shikishi van mijn meest favoriete franchises, dus ik heb er geen in mijn collectie op dit moment. Ik zie trouwens vaak genoeg rare anime items, zoals mijn recent in bezit gekregen 'Card Decoration Jacket', wat blijkbaar een herbruikbare sticker op bankpasformaat is. Learn something new every day. xD
  Proxy's zijn altijd ingewikkeld, maar vaak wel de moeite waard voor de zeldzame spullen als je er eenmaal mee om kan gaan. Ik zou in jouw situatie, zolang er nog genoeg te koop blijft in de reguliere websites van je series, niet op proxy overgaan. De reden dat ik tegenwoordig bijna al m'n collectibles via een proxy haal, is omdat het zo niche is (dus vaak niet eens per se zeldzaam of duur) dat ze simpelweg de moeite er niet van in zien om het op de Engelstalige/internationale site te zetten. >.< Ik weet redelijk zeker dat je jouw Naruto boxen wel zou kunnen vinden via een proxy, maar dan kan je er een aardige duit voor neerleggen. Dus zolang je nog genoeg anders te verzamelen hebt... xD
  Censurering stoort me altijd mateloos, Yu-Gi-Oh! lijdt er ook zwaar onder. De 'beste' versie van die serie is een reeks Hong Kong bootleg DVD's, aangezien die Japanse tv-opnames (zonder censurering) hebben met wat computergenerated craptitles. Een tijdje terug is een US 'volwassen' DVD release gekomen die 'minder gecensureerd' is dan de 4KIDS versie, maar nog steeds is het niet volledig ongecensureerd... *kreun* Hoe veel is het gevraagd om voor zo'n populaire franchise om gewoon een goede release te maken met een 16 of 18+ label? De meeste die-hard YGO fans (die dus 200+ euro zouden uitgeven aan stapels DVD's/BluRay's) zijn toch allemaal 20'ers en 30'ers, dus voor het 'kindvriendelijke' label hoef je het niet te doen... :S
  Okee, top, dank je! :D Mijn Japans is supergelimiteerd dus dit soort entries maken is een combi van mijn basic skills + Google Translate lol. Ik had eerder wel eens users die me met entries hielpen, maar die verdwijnen allemaal steeds na een tijdje. :S Dus nu maak ik maar versies die voor mij logisch lijken en dan vraag ik achteraf wat mensen om het te proeflezen. xD Het duurt allemaal anders veel te lang.
  Ik hoop ook dat er alleen een knopje bij de schakelaar stuk is ofzo en de reparateur in minder dan een uur buiten staat. >.< Maar in het slechtste geval moeten we dus dat luikje bij het dak gaan openen en moet hij op een metershoge ladder gaan staan om weet ik veel wat te gaan doen... D:
  Nouja lol, met een brievenbus kan dat gelukkig nog wel zo zijn dat je een tijdelijke neerzet en dan als de verbouwingen helemaal voorbij zijn dan koop je een high quality eentje die er permanent gaat zijn? Hoe kan het door de verbouwingen beschadigd zijn? :O Door al het getril in de buurt ofzo?
  Ik zou het misschien wel gevaarlijk leven gaan noemen. >.< Als je bespaard op dingen zoals je freaking dak, straks stort dat ding ineens naar beneden of komen er mega lekkages door je achterstalligheid. Maar volgensmij gaf de vorige eigenaar niet zoveel om het dak, omdat hij alleen op de benedeverdieping woonde. De woonkamer was ingericht als een normale woonkamer (wel met oude mensenspullen en lelijke prullaria xD) en de bijkeuken had een éénpersoonsbed. De kamers op de bovenverdieping waren bijna volledig leeg.
  Heel veel huizen hebben inderdaad een grote zolder. Dan is het meestal wel een lage ruimte (veel in Nederland zijn nog geen meter hoog), het heeft wel genoeg oppervlak dat je op z'n minst twee verhuisdozen op elkaar kan stapelen. Dus het is perfect voor figureopslag. Ik ben dan ook zeer jaloers op mensen met een goede zolder. :P Ons huis heeft geen zolder, maar in plaats daarvan hoge plafonds op onze bovenverdieping met in de muren kasten verwerkt. Het geeft ons alsnog veel opslagruimte, maar het is niet vergelijkbaar met de ruimte die een zolder zou bieden. Eén van de weinige nadelen van ons huis. ^^'' Een zolder is ook niet iets dat je even bij je huis bouwt ofzo lol.
  Alternatief is natuurlijk een kleiner/betaalbaarder appartement/huis en dan een storage box ergens huren voor alleen de dozen van je collectie. Maar ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik wil altijd alles in de buurt hebben en zou liever niet zo'n storage unit willen huren. >.<
  Hrmm, interessant. Er zullen wel wat limieten aanhangen, maar ik neem aan dat het per bedrijf dan heel erg kan verschillen hoe goed/slecht je voorwaarden zijn? Hier in NL liggen de bottomlimieten heel strak vast en veel bedrijven grijpen zich gewoon aan die bottom vast zonder meer te willen bieden. :/
  Toen ik net klaar was met afstuderen en dacht aan een werkervarings/stageplek, liep ik ook tegen veel muren aan. Er zijn vele verschillende soorten, maar samengevat:
  1. Je hebt de plekken waarbij je verplicht nog ingeschreven moet staan aan een hogeschool/universiteit en collegegeld betaald, zonder dat je letterlijk studeerd. Oftewel je moet een instantie geld betalen om vervolgens onbetaald werk te kunnen doen. Alsof werkloos zijn dus nog niet 'duur' genoeg is. >.>
  2. Je hebt de plekken waarbij je alleen in aanmerking komt als je een bijstandsuitkering hebt. Bijstand is de laagste vorm van welfare hier en houdt in dat je onder het minumumloon moet verdienen in je volledige huishouden. Dus woon je met een partner of woon je nog bij je ouders in maak je geen kans. Ook mag je niet veel bezittingen hebben (volgensmij max 2 of 3K in waarde zo uit mijn hoofd), dus je kan bijvoorbeeld geen auto hebben, dat type welfare is echt bedoeld als je zo echt arm bent. Dus of je moet al alleen wonen in een huurwoning zonder werk of je moet de gok nemen om uit huis te gaan of alleen te gaan wonen (terwijl je geen inkomen hebt) om in aanmerking te komen voor zo'n werkervaringplek, gekkenwerk!
  3. Dit is nog wel de meest realistische, ookal zijn de voorwaarden ook redelijk knuddig: Je mag maar x aantal jaren werkveraring hebben. Meestal zit dat getal op 2, 3, 4 of 5. Heb je dus de hele tijd relevant werk gedaan tijdens je opleiding, dan kan je deze op je buik schrijven. Je maakt het meeste kans op dit soort werkervaringsplekken als je direct na je opleiding er in terecht komt (en er vindt altijd strenge selectie plaats). Ik realiseerde me pas te laat dat ik mijn kans op deze optie 3 had verpest, aangezien ik na mijn studie eerst ging proberen geld te verdienen, met het idee dat ik dan daarnaast, of wanneer mijn man genoeg inkomen zou hebben ons beiden te supporten, ik voor zo'n plek zou gaan. Inmiddels had ik in de tussentijd al veel te veel werkervaring opgedaan om nog voor deze in aanmerking te komen (ookal was het voornamelijk callcenterwerk dat ik toen deed...).
  Oftewel, als frisse afgestudeerde OF helemaal gaan meteen voor zo'n werkervaringsplek en een partner/ouders/sugar daddy lol hebben die je suport OF je moet maar normaal gaan werken en hopen dat je via je normale baan kan groeien of iets goeds in je veld vindt. ^^'' De banenmarkt is echt messed up... Er zijn trouwens ook wel werkervarings/stageplekken die niet onder de 3 bovenstaande vallen, maar ze zijn veel zeldzamer. Als ouder of meer ervaren persoon is het dus dus niet onmogelijk, maar het wordt je wel zeeeeeer moeilijk gemaakt.
  Waar ik zelf vooral moe van werd de keren dat ik werkzoekende was, is dat ik dan banen tegenkwam waarvan ik dacht 'hè! dat kan ik wel!' en dan ga je naar de vereisten en dan dacht ik WAT. Dingen zoals hele basic kantoorbaantjes en dan wilden ze dat je een HBO in management ofzo had, ok dan. :T
  Ah, dan hebben jullie hetzelfde als wij hier. Wij hebben in principe alles op 21% en 'onmisbare' producten zijn 6% (brood, studieboeken etc.). De 21 gaat naar 24 en de 6 gaat naar 11,5 als ik het me goed herinner. Vind ik ook al behoorlijk veel stijging. >.< Het is namelijk niet alsof onze inkomens aan het meestijgen zijn, zucht.
  Mja, dat vindt ik dus echt handig. :O Nu was ik dus voor een langere tijd veelvuldig thuis, maar normaal ben ik 90%+ van de tijd dat de post mogelijk kan komen er niet. :P Moet er maar eens naar gaan kijken hoe makkelijk mijn nieuwe baan gaat doen over bezorging bij hun op kantoor. Het is in een gedeeld gebouw met veel andere bedrijven, dus waarschijnlijk niet zo slim. >.< Als ik kan regelen dat pakketjes meteen naar het postkantoor komen, dan zou ik dat chiller vinden, dan hoef ik hier helemaal niet over na te denken en rij ik een blokje om langs het postkantoor op weg van werk naar huis. Ik denk niet dat ze ooit gaan aanbieden in NL dat ze het pakket gewoon op een veilige plaats rond je huis leggen, te veel problemen met diefstal hier. Mijn man en ik hadden het er over dat het misschien wel chill zou zijn als zoiets mogelijk zou zijn als dat Amazon thuisbezorging, maar dan dat de postbode de sleutel heeft voor de garage of een klein schuurtje/hokje die we neerzetten ofzo. Alleen in NL zijn de regels belachelijk als het aankomt op postbezorging. Je brievenbus moet heel dicht aan de straat staan. Wat bij ons inhoudt (lange, maar smalle oprit) dat de brievenbus helemaal niet in de buurt van ons huis zelf staat. :T
  Hrrm, MFC heeft ook een blokkade op grote file sizes. Maar tenzij je een superuitgebreide megapro camera heb zou je niet eens met een gemiddelde camera dat fileformaat moeten kunnen maken. Maar je kan het altijd even checken hoe groot je foto's op je PC zijn? Het voordeel met Google+ is dat die automatisch de foto's verkleind op een formaat die met maar lichte aanpassingen goed werkt voor MFC blogs.
  Ik weet niet wat het is met Yen Press. Ik kan ze niet haten, omdat ze de enige zijn die Baccano! uitgeven, maar veel dingen voelen best shady. Laten we hopen dat het waar is dat ze printen in lagere oplages, wie weet worden dan de manga en boeken van ze ook later meer waard dan andere uitgevers...? >.<
  Ik moet nu meteen denken aan:
  https://i.redd.it/0mxe42ldto1z.jpg
  xD Btw, die waren gold-plated en gaan voor super weinig. Die van YGO kan maar beter volledig goud zijn lol.
  Het moeilijke is vaak dat reproductie's er vaak er alsnog heel goed uitzien, maar vaak zijn de fabrikanten wel eerlijk over de repro's, dat ze bijvoorbeeld het logootje van de anime of studio en wat copyrightmarkings er ergens op printen. Een volledig originele cel zal dat allemaal niet hebben en alleen een letterlijke tekening op standaard papier zijn. Die cells die ik heb zien er zo strak getekend uit dat ze wel geprint lijken. Alleen als ik ze in heel fel licht hou kan je zien dat het licht glimmend is, als een dun potloodpuntstreep.
  Oh man DAT Sinterklaas gedoe. Zijn ze idd hier ook een paar jaar geleden mee begonnen. We hebben nu gele, blauwe, paarse etc. pieten om er voor te zorgen dat alles PC is. Wel opvallend is dat die PC pieten in de grote steden zijn, terwijl in gebieden zoals hier (die veeeeeeeel minder multicultureel zijn), we gewoon nog zwarte pieten hebben. Een tijdje terug kwam iemand aanzetten met een 'roetpiet', die er uit ziet als iemand die roet op zich heeft (dus geen stereotiepe rode lippen en gouden oorbellen): images3.persgro... Kunnen we zo'n middenweg als dit gaan doen en dat verder iedereen ophoudt met dat gezever? >.<
  Die 50 euro had je ook 1-2 leuke anime van kunnen kopen. >.< Of als je per maand bekijkt 1-2 luxe broodjes elke maand als lunch ergens kunnen kopen lol.
  Maaarrr, als Kishomoto ook zelf die pairings afkraakt...waarom bestaan ze dan?! Was het iets dat van de uitgever moest? Waarschijnlijk dat die pairings een breder publiek voor de series zou brengen, inclusief jongere fans?
  Haha, Gundam zijn de robotseries, ja. xD Het is zo'n groot universum dat er van alles en nog wat in zit. De nieuwste, Iron Blooded Orphans, is echt een aanrader. Gaat over een army groep die besluit onafhankelijk te worden en hun eigen missies aan te gaan nemen. De karakters zijn voornamelijk zo goed en groeien echt heel erg mee in het verhaal. De serie is een ruime 50 episodes en daarmee is het verhaal klaar. Wat voor een Gundam serie zeer kort is, lol. Eindelijk iets dat niet zo hard wordt uitgemelkt in de franchise. xD
  De anime van Future Diary is wel makkelijker om te kijken, weet alleen niet hoe makkelijk die is om te kopen. Ik hoor ongeveer soortgelijke meningen over de manga en anime, dus niet dat één van de twee veel beter zou zijn. Ik vond in ieder geval de anime zeer leuk om te zien. De serie start een beetje als een 'standaard' enemy-of-the-week, maar zodra de groep mensen die overblijft steeds kleiner wordt, wordt de serie steeds unieker.
  Haha, die 3D Berserk anime hoor ik ook geen goede dingen over. xD En die losse films van een paar jaar terug wisselende reacties. Ik bedoelde idd de 90's anime die ik nog wilde kijken. :P De lengte van de manga intimideerd me om ze te gaan kopen (wellicht ooit omnibus?). Als het gaat om mijn man in mij hobby interesseren, dan houdt hij alleen van anime (in general houdt hij niet zo van lezen, inclusief comics). Ik denk dat hij Berserk heel leuk zou vinden door de fantasy-thema's (hij is ook heel erg fan van RPG's, boardgames etc.), maar dan zou het dus om de eerste anime gaan die we gaan kijken. :P
  Oeh, da's wel balen als dan de waarde daalt van iets dat je net bezit. Ik weet nog dat ik voor mijn volledige set van Chrono Crusade 100+ euro had neergeteld. Vervolgens kwam kort er na een herdruk en zakte de waarde naar <50 euro voor de hele set *kreun*. Inmiddels zijn ze weer wat zeldzamer en zie ik ze voor ~80 euro voor de hele set. Haalt nog steeds niet weg dat ik me zuur voelde toen ik eindelijk na meerdere jaren dacht een goede deal te hebben voor alle delen samen. >.< Maar bij jou met Berserk gaat het om zo veel meer delen, dat zal nog wel veel meer stingen. >.<


  Hey, als ze zo'n serieuze kortingen geven, moet je ervan profiteren vind ik! XD Wie weet wanneer ze nog eens die prijzen geven?

  Zojuist eindelijk mijn pakket van Archonia aangekregen; was twee dagen geleden bij PostNl geregistreerd, maar ze hebben gisteren zelfs niet de moeite genomen om het in hun vrachtwagen te laden. Heb moeten wachten tot vanavond terwijl ik heel de tijd zat te hopen dat ze nog voor mijn vader hier zouden zijn >_< Juist op het nippertje kwam mijn pakje op tijd aan - vijf minuten later en mijn vader zou hier aangekomen zijn op hetzelfde moment als mijn pakje (en ik had geen zin in zijn opmerkingen dat ik geld uitgeef aan zo'n dingen *rolls eyes*)
  Er zijn eigenlijk vier pre-orders van mij binnengekomen bij Archonia, maar ik durf ze nog niet volledig te bevestigen totdat mijn andere pakket eindelijk verstuurd wordt LOL

  Ja, die indruk had ik dus ook met het voorbije weekend en de aanbiedingen - leken voornamelijk spullen die ze niet gemakkelijk verkocht krijgen en het daarom maar zo proberen :P

  Ik dacht al dat het aan mij lag en mijn onkunde om met sites om te gaan LOL Maar nee, het is echt te onoverzichtelijk geworden nu :/ Ik kan gewoon de wijzigingen van figures niet meer vinden terwijl ik wel de notificatie ervan binnenkrijg - waarop slaat dat? Waarom alles zo moeilijk maken, terwijl het vroeger zo goed werkte? *shakes head*

  Haha, als ik zo'n goede methode vind, zal ik het je laten weten XD

  Ik check wel sommige fandoms en sommige bloggers op Tumblr maar zelf heb ik er geen account op LOL
  Maar ja, de community lijkt inderdaad stil te vallen :/ Kijkend naar de tijd die tussen elke blog zit en hoeveel tijd er verstrijkt voor er een nieuwe wordt aangemaakt begint behoorlijk pijnlijk te worden.

  Ik heb een paar jaar terug de volledige boxset van Ouran High School Host Club aangeschaft, dus die serie heb ik wel compleet. Moet hem nog wel verder lezen, maar daar moet ik me tenminste niet mee bezig houden met hoeveel manga ik nog achter zit met aan te kopen.

  Ja, en aangezien het één van Naruto en Sasuke te samen is, is het bijna onmogelijk om op tijd die te pakken te krijgen >_< Ze zijn echt belachelijk populair - hoewel ik dat natuurlijk versta - en dat vertaalt zich in veel van hun merchandise dat praktisch direct uitverkocht is. Misschien heb ik geluk en duikt het later nog eens op *crosses fingers*

  Ja, de tweede dvd box van Naruto is een pak goedkoper bij Mandarake dan bij CDJapan, zelfs met verzendkosten in begrepen. Ik geloof dat met EMS het bij Mandarake iets meer dan 100 euro zou zijn terwijl de box bij CdJapan alleen al meer dan 160 euro is :/
  Voorlopig richt ik mijn hoop nog op Mandarake om ze te pakken te krijgen. Proxies lijken me veel te ingewikkeld LOL

  Wat valt er zelfs te censureren aan Yu-Gi-Oh? O_o Ik vind censuur op zich gewoon belachelijk - zelfs Pokemon heeft er onder te lijden. Is het nu zo moeilijk om gewoon de tekst te vertalen zoals het is en de scenes te laten zoals ze zijn in plaats van ze krampachtig te veranderen? Pure bullshit als je het mij vraagt. Zeker omdat de Amerikaanse films op zich vol met geweld, bloed, gore en sex zitten >_>
  Hoe hypocriet kun je zijn, echt ...

  Ik vrees ervoor met al deze veranderingen dat er nog meer users gaan verdwijnen ^^;

  Oh boy, ja, ik hoop echt voor je dat het snel gerepareerd is :/ En dat ze niet zo incompetent zijn als de reparateur van onze verwarming >_>

  Een tijdelijke is waarschijnlijk om nog meer problemen vragen, zeker omdat ze aan allerlei vereisten moeten voldoen.
  Ja, ons huis zit hier keer op keer te daveren - één van mijn Sasuke's hangt nu al gevaarlijk scheef en ik krijg hem niet meteen meer recht op zijn base :/ Ik heb ook al verscheidene van mijn prize figures en petit chara lands moeten oprapen/zoeken op de grond omdat ze door de trillingen gewoon naar beneden donderden ._.

  Onze zolder is twee tot drie meter hoog of zo? Waarschijnlijk zelfs hoger op sommige plaatsen, afhankelijk van waar je staat. Met minder dan een meter hoog, zouden we het niet kunnen redden met al onze dozen :P

  Ik ben redelijk paranoïde als het op mijn spullen aankomt - ik check bijvoorbeeld altijd drie keer of ik mijn tas en andere spullen mee heb als ik buitenshuis ben - dus een storage box huren, zelfs als het alleen maar voor mijn lege dozen zou zijn, zou niets voor mij zijn ^^; Ik zou me te druk maken dat iemand er in zou breken of zo.

  Ja, er zullen wel algemene regels zijn, maar het hangt over het algemeen gezien gewoon af van bedrijf tot bedrijf en contract tot contract. Soms heb je geluk, soms heb je ongeluk.

  O_O Dat is allemaal zo ingewikkeld! Dat is hier zo niet geregeld. Hier kan je bijstand krijgen, zelfs als je nog bij je ouders inwoont en een auto bezit. Ik denk dat ze kijken naar je loon en niet naar je bezittingen wanneer ze je aan de bijstand koppelen.
  Pas op, het verschilt natuurlijk naargelang het deel van het land. In Vlaanderen is het bijvoorbeeld moeilijker om aan de bijstand te geraken en wordt je er ook sneller van afgegooid en gepusht om werk te zoeken, terwijl in Wallonië er plaatsen zijn waarbij drie generaties van dezelfde familie aan de bijstand zitten zonder ooit één dag te hebben gewerkt ...

  In de advertenties die ik bekijk is het dus ofwel een Master hebben ofwel 2 tot 5 jaar ervaring ._. Of ze vragen een talencombinatie die ik niet kan of in ieder geval niet het vereiste niveau van heb - zoals Duits.

  Holy shit O_O Dat is echt wel een serieuze stijging! Dat zouden ze hier niet eens moeten voorstellen want ze weten dat ze dat niet verkocht krijgen. De mensen klagen nu al dat hun lonen voor één jaar niet werden geïndexeerd - never mind dat ze zo'n stijging zouden proberen door te voeren O_O

  Wel, sinds ik me heb ingeschreven voor die postbedeling regeling, krijg ik een e-mail wanneer mijn pakketje bij hen arriveert nadat de douane het heeft vrijgegeven. Wel, ik kreeg een melding van het eerste pakket, maar bij het tweede pakket een paar dagen geleden kreeg ik helemaal geen melding >_>
  Nu wordt het nog gekker: ik kreeg vandaag een e-mail dat de post een pakketje van Japan had ontvangen voor mij. Nu er zijn momenteel twee pakketten bij de douane. Ik ga dus mijn mails van Mandarake checken om er achter te komen welke van de twee pakketten werd vrijgegeven -zeker omdat ik douanekosten moet betalen (dan kunnen ze het pakket wel snel vrijgeven, hoor *rolls eyes*). Alleen één probleem: tot nu toe geven beide trackings aan dat mijn pakketten nog steeds bij de douane zitten :/ Normaal duurt het ook niet lang voor ze de tracking aanpassen dus ik ben nu echt in de war.
  En dankzij hun nieuw distributiecentrum kan ik er niet eens zeker van zijn of ik het pakket morgen wel degelijk aankrijg *sighs*

  Ik gebruik steeds dezelfde camera wanneer ik foto's neem en dat is niet meteen een professioneel model LOL Dus daar kan het niet aan liggen.

  *snorts* Zou er niet meteen op rekenen. Op dat gebied zijn ze niet zoals de Engelse Tokyopop of DarkHorse.

  Wel, ik kan je melden dat er geen goud in te vinden is LOL Ik wil echt wel weten waarom die kaart zo hoog wordt geschat. Zelfs met het hele 'oh, maar die is gelimiteerd en exclusief' is die prijs niet normaal. Ik denk zelfs dat de life size statues van Eren en Levi nog goedkoper waren >_>

  Wel zodra ik er foto's van heb genomen en er in slaag ze up te loaden hier, kun je er over oordelen of het de originele dan wel de kopieën zijn LOL Dan weet ik het meteen zeker ook XD

  Ze hebben hier ook roetpieten in sommige steden, maar ik kan je verzekeren dat de gewone bevolking er niet happy mee is :/ Kunnen we niet gewoon Zwarte Piet laten zijn zoals hij is zonder al dat gedoe? Dat heeft al die jaren gewerkt dus waarom nu zo moeilijk doen? Het is een fucking kinderfeest!

  Wel aangezien hij te horen kreeg dat Sasuke en Naruto geen handen mochten vast houden na hun eind gevecht - wat zijn originele plan was - lijkt het me erg mogelijk dat de uitgever ook achter die idiote pairings zit :/ Ze moesten per se van Naruto en Sasuke hetero mannen maken en hen koppelen met een meisje, dus kiezen ze maar voor de twee die hen gestalkt hebben en die totaal niets met hen gemeen hebben.
  Ze zien er zo ongelooflijk miserabel uit dat ik me echt afvraag hoe SasuSaku en NaruHina fans hun koppels kunnen blijven verdedigen - zeker omdat ze totaal geen development hebben, beide mannen zo liefst mogelijk zo veel mogelijk bij hen weg zijn en in het geval van SasuSaku er zelfs geen kus tussen hen te speuren is! Ze hebben letterlijk nog nooit gekust en dat moet een perfect koppel zijn? Weet je wie wel hebben gekust? Naruto en Sasuke. Dat zegt wel genoeg denk ik.
  Maar hey, je kunt toch geen homokoppel in een shounen serie hebben, huh? :/ Zelfs niet als dat het meest populaire pairing in heel de serie is en constant in de top twee prijkt.

  Ah, dat verklaart veel XD Dacht niet dat het zo'n groot universum was LOL

  Hm, misschien moet ik dan eens op jacht gaan naar de anime eerst LOL Misschien heb ik daar meer geluk mee XD

  Wel, mijn vader vond de eerste Berserk film geweldig en hij is geen fan van anime, dus give it a shot :)

  Ja, dat was toch wel even irritant. Niet dat ik van plan was mijn delen van Berserk te verkopen, maar na jaren van bij een te sprokkelen en moeite te moeten doen om ze te vinden, was het toch wel even een moment van "Fuck you, DarkHorse!" toen ze die opnieuw uitgaven -_-
  Il y a 17 jours
  0pt
  Maakie (Il y a 19 jours) #29075459Ik las later ook op Aniway dat de code voor 30+ was, ookal gaf bij mij de website 50+ aan. Geen idee wat nou de goede hoeveelheid was, maar aangezien ik 5 kleine items voor 15 euro totaal wilde, was het niet de moeite voor mij waard. >.< En ugh, wat jij omschrijft met bol.com, doet eBay steeds bij mij. Elke keer als er een speciale sale is zitten ze van '10-25% korting op alles!!*'. * = Alleen op onze selectie. En dan ga je naar de selectie en zijn het allemaal dure producten van A-merken die je toch niet van plan was om op impuls te kopen. :T
  Die nieuwe notificatie ververst heel sloom. Dus als ik klik op 'read', kan het nog minutenlang duren voordat het nummertje bij notificaties weggaat. >.> Waarschijnlijk is dat dan het probleem dat je ondervond? Nou gebruik ik zelf notifications alleen om even te kijken of er iets met spoed bij zit (bv. gerelateerd aan verkoop), handig is het niet... Nu probeer ik ongeveer een dagelijkse cleanse van notifications te doen en verder let ik er niet zoveel op.
  Mja, je moet die dubbele delen dan heel goedkoop prijzen of gratis weggeven als iemand anders iets van je koopt ofzo. Balen! >.< Pas had ik het andersom, stond ik in de winkel voor een game waar ik heel erg hard aan het twijfelen was of ik 'm had (gamelijsten zijn ook outdated). Dus ik m'n man bellen om te vragen of we 'm hadden, hij wist het ook niet zeker en was niet thuis om te checken. Om te voorkomen dat ik met een dubbele game zou zitten, 'm laten staan. Kwam ik er later thuis achter dat we 'm alsnog niet hadden, arghhh! Had 'm gewoon mee moeten nemen, zuuuuuuuuucht.
  Kunnen we de functionaliteiten van V4, maar dan 100% werkend, in de look van V3 doen? xD
  Kimi No Todoke vond ik cute, maar het is iets te shoujo-sparkle voor mij merk ik. xD Daarom ga ik niet verder met verzamelen. Wordt de serie later beter?
  Oh! Kan je trouwens alvast mij een PM sturen met je verzendadres voor als ik later de manga weer naar je ga sturen? Ben namelijk al de info aan het verzamelen. De Yotsuba&! manga samen wegen al bijna een kilo, dus die 2 kiloregel voor pakketjes gaan we waarschijnlijk al redelijk snel halen. xD
  Ah, je hebt het al besteld zelfs. xD Wie weet is het geen shikishi, maar gewoon high quality dik papier waar het op gedrukt is?
  Ik vindt Mandarake iets te onhandig browsen en het heeft ook geen goed notification systeem. >.< Maargoed, aan de andere kant bespaard me dat ook weer veel centjes. xD
  Oh trouwens, aangezien jij goed bent in Japans, zou jij misschien voor mij even naar deze entry willen kijken? ITEM #645698 Heb 'm een paar dagen geleden gemaakt, maar na nog wat research twijfel ik nu over de schrijfwijze in Westerse letters van de titel, artiesten en circlenaam. Zou jij deze anders lezen/schrijven dan hoe het er nu staat? >.<
  Heel vaak bij goedkope dingen is goedkoop, duurkoop. Als je goedkoop wilt leven, kan ik genoeg dingen bedenken om op te besparen (geen A-merk producten bij je boodshappen, niet al te vaak dagjes uit of uit eten gaan, geen/korte/dichtbije vakanties etc.), maar je moet echt NIET besparen op reparaties in je huis. >.< Dat was ook één van de redenen dat ik een hekel had aan huren, want als er iets stuk was en je de corporatie belde, dan kwam er een mannetje die bij wijze van alleen een stuk tape ergens op plakte om zo goedkoop mogelijk uit te zijn, en 'm weer peerde. Een paar weken later hing je alweer aan de telefoon omdat er weer wat anders stuk was. >.> Daarom had ik ook voorgenomen toen we een huis kochten om alles dat kapot was of op het randje van kapot gaan was, meteen zo hoog kwaliteit mogelijk te repareren. En alles dat nu stuk gaat sinds we er wonen gaat ook zo hoog kwaliteit mogelijk gerepareerd worden. In de hoop dat we niet al te vaak klusjesmannen over de vloer moeten krijgen (behalve dat klusjesmannen duur zijn, moet je er ook vrij van werk voor nemen om op ze te gaan wachten thuis). Nu is trouwens net toevallig dit weekend onze afzuigkap in de badkamer kapot gegaan. We hebben elk foefje uit de handleiding geprobeerd, maar hij gaat niet meer aan. :( Dus reparatiemannetje gebeld, ze komen waarschijnlijk volgende week: Voorrijkosten 50 euro, uurloon van 60 euro per uur, dat is nog zonder eventuele materiaalkosten. Huilen, huilen. Hopelijk is het niet erg en zo gerepareerd. Het afzuigkapsysteem in ons huis is superingewikkeld, die van de badkamer zit samen met een uitgebreid buizensysteem op die in de keuken en er zit in het dak een luikje om die buizen te checken, super vaag gebouwd. >.<
  Woops, ik dwaalde af van het tweedehands dakleer lol. De vorige eigenaar van ons huis was de kerk, die ons huis in eigen beheer van een pastoor had gegeven. Die pastoor was een strenge Christen ook in de zin van: Zo simpel mogelijk leven. De 'vloer' was goedkoop zeil direct op het beton vastgelijmd zonder isolatie (I wish I was making this shit up), de muren hadden geen verf of behang, er waren in elke kamers wat random oude meubels gedumpt, maar behalve de woonkamer zag geen enkele kamer er in gebruik uit, verder waren er niet eens aansluitingen voor TV of internet en zo kan ik nog wel even doorgaan. xD Dus dat die persoon waarschijnlijk via-via aan tweedehands dakleer is gekomen en het besloot te gaan gebruiken, verbaasd me helemaal niks. xD Alleen hoe kom je er bij, ik heb geen idee hoe lang de vorige eigenaar het dakleer heeft gebruikt, maar meestal heeft dakleer maar een werkzaamheid van een ruime 10 jaar, dus dit is niet echt een product die slim is om 2e hands te kopen (tweedehands dakpannen ofzo zou ik dan beter hebben begrepen).
  Nouja, je hebt appartementen van 100m2+, wat best groot is als je in je eentje bent en behalve een bureau, bank/tv en bed de rest allemaal voor je collectie hebt. xD Maar waarschijnlijk ben je dan goedkoper uit met alsnog een (klein) huisje. Wat je gewoon echt mist in een appartement is een zolder/kelder of andere opbergplekken. In ons vorige appartement was de kleinste kamer voor 2/3 gevuld met dozen die allemaal mijn figurecollectie er in hadden (de collectie die niet uit kon staan). >.< Zelfs al vond ik een plek om de figurecollectie uit te zetten, dan zou ik nog steeds al die dozen ergens moeten bewaren. Ik weet dat wij verzamelaars een beetje een raar volkje zijn, maar ik kan me zo moeilijk voorstellen waar je al je zooi moet laten als je ook nog eens in zo'n appartement woont met 1-2 kinderen en 1-2 huisdieren. o.O
  Lol! Of die 2 appartementen zijn het makkelijkst available steeds voor mensen die een tijdelijk onderkomen zoeken. xD Ik weet niet of het verder koopappartementen zijn, maar soms heb je ook een redelijk verschil in kwaliteit per appartement. Zo heb je soms appartementen met zeer verouderde keukens of badkamers, terwijl anderen heel goed onderhouden worden door de eigenaar of huurbaas.
  Is het dan bij jullie ook makkelijker om te stoppen of ontslagen te worden uit een vast contract? Hier in NL is het zo dat als je wilt opstappen bij een vast contract, je minimaal nog 3 maanden moet werken voor je baas, maar het is vaak zelfs meer (dat is nogal irritant als je bijvoorbeeld ergens anders een leuke baan hebt gezien, grote kans dat zij niet echt zin hebben om zo lang op je te wachten). Als een baas je wilt ontslaan uit je vaste contract, is het vaak zo dat het een half jaar tot een jaar kan duren voordat je echt weg bent. Veel bazen proberen dan een werknemer die ze willen ontslaan een compensatie toe te stoppen in de hoop dat dat genoeg is dat deze niet meer komt werken (ookal staat er nog wel wettelijk een contract). Bijvoorbeeld als iemand nog 6 maanden moet werken, dan komt deze persoon voor nog 3 maanden, maar krijgt hij wel 6 maanden betaald. Als je eenmaal weet als werknemer dat je ergens uit wordt gemikt, heb je meestal ook 0 motivatie meer.
  Dat laatste wat je omschrijft is de reden dat veel mensen om mij heen 2 of 3 opleidingen hebben gedaan in plaats van het gebruikelijke van vroeger met 1 opleiding en je komt wel aan de bak. Het is het welbekende:
  https://blogs.dal.ca/csc/files/2012/09/5305264_700b1.jpg
  En ja, natuurlijk bestaan er dingen zoals unpaid internships, werkervaringsplekken etc., maar zelfs daar zitten harde eisen aan. En je moet geluk hebben een partner of familieleden te hebben die je rekeningen voor je betalen, want dat soort werk betaald je niks. :/ Mijn nieuwe baan die binnenkort begint is gelukkig in mijn vakgebied, maar het heeft met 5+ jaar na mijn afstuderen gekost voordat dat was gelukt! Mensen zijn wanhopig en doen tegenwoordig veel opleidingen hier en werkervaring daar, om zo een CV te krijgen die interessanter is voor het vakgebied waar ze al in afgestudeerd zijn. >.<
  Bij ons komen oudere mensen ook moeilijk aan een baan, voornamelijk omdat we hier nu dus de 'jobhopper'-markt hebben. Bedrijven rouleren elke 2 jaar hun jonge werknemers. Een ouder persoon moet met diezelfde werkvoorwaarden akkoord gaat of anders een zeer goede senior voor het bedrijf zijn, anders hebben ze gewoon pech. >.< Wat ik ook moeilijk vindt hier in NL, is dat de generatie die nu dus steeds banen moet switchen ook ooit op een dag ouder gaat zijn en dan ben ik toch echt benieuwd of inmiddels de contracten verbeterd zijn of dat deze 'kortecontractjescultuur' een vast ding gaat blijven. :T
  Oh? :O Wat is jullie belastingpercentage op eten, luxeproducten etc.? Wij gaan in NL waarschijnlijk per 2019 een belastingverhoging krijgen (de eerste sinds vele jaren) en mensen zijn hier daar al over aan het steigeren. xD Ik vindt trouwens onze regeling op extra belasting bij meer dan 10K spaargeld ook redelijk belachelijk, als je huiseigenaar bent moet je eigenlijk altijd wel rond de 10K bezitten voor als er noodreparaties aan je huis nodig zouden zijn. :T De rente bij onze banken is ook al voor aardig wat jaren rond de 0%, dus het enige voordeel van een bank tegenwoordig is dat je een bankpas hebt en dat je geen sokken met cash geld hoeft te hebben lol.
  Wat jij omschrijft is wat ik vaak het idee heb dat mijn buren denken. >.< Alleen zijn wij steeds op werk als de pakketten bezorgd worden, dus wij hebben echt geen alternatief. >.< Ik las pas wel dat ze misschien willen gaan experimenteren met services dat je paketten meteen naar een postkantoor worden gestuurd ipv het proberen van thuisbezorging. Waar ik helemaal vóór ben. Ik doe liever 1x in de week een tripje naar het postkantoor dan dat ik steeds bij verschillende buren moet aanbellen die mijn paketten hebben (en dan zijn zij weer niet thuis op de momenten dat ik er juist wel ben om ze op te halen etc. >.< ).
  Oh dat is vreemd. Ik weet wel dat hier op MFC (al in de vorige versie trouwens) de uploader problemen heeft als je meer dan 5 foto's tegelijk uploadde, dus ik doe ze altijd in batches van 5. Misschien dat dat helpt? En anders kan je proberen wat ik doe: Een verborgen Google+ account waar je alle foto's op zet en dan hyperlinked naar hier lol.
  Ik zou het dan eerlijker vinden als Yen Press voor zoiets als Baccano! bijvoorbeeld 17-18 euro per deel vraagt, maar bij zoiets populairs als Spice & Wolf het 12 euro (of onder) houdt ofzo. Maar die hoge prijs wordt over alles heengetrokken. >.< Terwijl volgensmij ze een best grote markt hebben, aangezien een groot deel van Europa ook US en UK releases loopt te kopen.
  Er is altijd wel iemand gek genoeg om zo'n bedrag te betalen, ookal verkoopt het misschien niet meteen de eerste keer op auction. Er is vast wel een verzamelaar ergens die net dat ene kaartje nog mist in zijn verder complete collectie (I guess). xD
  Heb je foto's van die 2 die je van Sasuke hebt? :D Zijn het originelen of reproducties?
  Het kan bij mij wellicht ook aan de behandeling van PostNL in Nederland liggen, maar dat ze weinig protectiemateriaal hadden was wel de schuld van Archonia. :( Zucht.
  Hoe dat zo? Willen volwassenen geen kinderen in kostuums op die feestjes zien ofzoiets? o.O
  Haha np! Check het vooral ook even voor eventuele andere consoles waar je interesse in hebt, want ze zijn steeds globaler met al die stekkertjes die overal gebruikt worden. :)
  Nou, ga je dan nu een Crunchyroll potje bijhouden voor het geld dat je daar op bespaard? :D Wel jammer dat Boruto nog steeds brak is. :/ Zelfs een Naruto-outsider als ik ziet zelfs dat het een uitmelkfeestje is. >.<
  Oh, weet je zeker dat je het wilt weten? Voir le spoilerCacher le spoilerHet ging om Gundam: Iron Blooded Orphans. Een zeer goede serie trouwens, maar wel dus met wat disturbing scènes. Was het met Kuroshitsuji ook niet zo dat de manga vaak wat darker was dan de anime en dat mensen daar over klaagden bij de eerste verfilming? Wellicht dacht de anime staff: "Oh, dus jullie willen duister zien? Dan gaan jullie het ook krijgen, lol."
  Nou, mocht je een soortgelijk verhaal willen lezen, dan raad ik Mirai Nikki (Future Diary) aan, mocht je die nog niet kennen. Ook met een Battle Royale opzet waarin een groep mensen elkaar moet uitschakelen tot er nog maar één 'winnaar' over is. Alleen zit er een wat meer supernatural-thema aan Mirai Nikki, volgensmij is Battle Royale realistisch gezien helemaal mogelijk.
  Berserk ben ik nooit aan begonnen, zowel de anime als manga niet, terwijl deze me eigenlijk heel erg interessant lijkt. Ik neem aan dat je één of beide aanraadt? ;)
  De zeldzaamste die ik denk ik heb/had waren de Hyper Police manga, die ik voor veel te weinig heb verkocht. Ik kwam er pas later achter dat die waardevol waren geworden en dat ik ze eigenlijk op eBay had moeten zetten ofzo. Die persoon heeft ze vast met winst doorverkocht met hoe snel er op mijn aanbod werd gesprongen. :( De andere duurste die ik heb zijn denk ik de limited/special release die ik heb van Nausicaa, maar ik weet niet of dat telt, want ik heb daar zelf al bijna 20 euro per deel voor neergelegd, dus die waren al een stuk duurder dan de gemiddelde manga destijds (toen manga nog ~8 euro per deel waren). Nu ik er over nadenk zijn denk ik mijn meest zeldzame 'normale' manga mijn volledige set van Chrono Crusade. Ik denk dat als ik straks mijn mangakast heb opgeruimd, ik maar voor de grap van de series die ik overhou alle marktwaardes moet gaan opzoeken. Ben nu best benieuwd namelijk wat het meest zeldzame in mijn kast is, maar mijn collectie is een beetje een puinhoopje nu. xD


  Dat is echt wel vreemd. *frowns* Ik kreeg gewoon 30 euro en meer door, maar ben er niet op ingegaan. Ik zou al kilo's manga moeten kopen om echt voordeel te slaan uit die gratis verzendkosten. Nu ja, niet dat ik geen kilo's manga wil kopen, want dat zou ik best wel willen LOL Maar het is niet alsof al hun manga maar 1 of 2 euro is of zo.
  Ja, de selecties op de sites die ik bezoek waren niet interessant :/ Dan had ik liever dat ze met een soort kortingscodes werkten dat je kunt toepassen op je winkelmandje of zo.

  Ik krijg nog wel de notificatie van berichten zoals die van jou te zien en sales topics, maar de meldingen van figuren - aanpassingen en zo - krijg ik niet meer te zien :/ Ik krijg wel de melding dat ik notificaties heb, maar wanneer ik er dan op klik, zie ik totaal niets. Ik moet wachten tot ik de mail met de notificaties krijg om nu zo via die links te bekijken wat ze hebben toegevoegd van informatie. Handig is wel wat anders :/
  Ik was al niet blij met V4, maar die veranderingen bij de notificaties zijn gewoon een ramp :/ Het wordt echt vervelend om op deze site rond te surfen. Ze hebben geluk dat dit de enige deftige site is met een goede database, want anders was ik al lang een andere site gaan opzoeken >_<

  Ik zou dringend eens een lijst van mijn eigen games moeten maken, want ik begin er stilletjes aan ook te twijfelen welke ik heb en niet heb LOL

  Nu zie, met die veranderingen zou ik akkoord gaan! XD Er wordt hier gewoon een enorme knoeiboel van gemaakt en je merkt gewoon dat mensen het echt niet leuk vinden. Kijk alleen al naar de hoeveelheid nieuwe blogs die verschijnen - vroeger had je elke paar uur een of meerdere nieuwe blogs. Nu kan er meer dan twaalf uur verstrijken voor er een nieuwe blog wordt aangemaakt :/

  Ik had in het begin mijn twijfels bij Kimi ni Todoke, omdat ik zelf niet zo'n fan ben van zeemzoeterige shojo manga, maar ik ben blij verrast door de series LOL Ik zit nog niet echt ver, maar het is één van de shojo series die ik wel wil vervolledigen.

  Haha, zal ik doen! Meteen nadat ik dit bericht heb afgemaakt zal ik een pm sturen :)

  Hey, het is Naruto en Sasuke - die kon ik niet aan me laten voorbij gaan :P Zeker omdat ik al voor een paar geweldige shikishi te laat was *pouts*
  Ja, als het geen shikishi is, zal het inderdaad iets van een high quality paper zijn. Ze hebben het vorige vrijdag op de post gedaan, dus met een beetje geluk heb ik het volgende week en kan ik erachter komen wat ze bedoelen met 'gekleurd papier' LOL Ik hoop alleen maar dat ze weer niet een belachelijk grote doos hebben gepakt voor wat de eigenlijke inhoud is zoals het pakket van vandaag >_>

  Tot nu toe heb ik het notificatiesysteem van Mandarake maar voor twee dingen gebruikt: de eerste en derde box van het eerste Naruto seizoen. Die zijn uit stock - kan ook niet anders want dat is jaren geleden al uitgegeven - en tot nu toe zijn ze nog niet in stock gekomen. CdJapan zegt wel dat ze er via proxy systeem aan kunnen geraken, maar dat is me net iets te ingewikkeld om te gebruiken, dus ik zal wel wachten op Mandarake om ze terug in stock te krijgen LOL
  Ik heb wel het eerste seizoen met Engelse subtitles, maar aangezien het de Amerikaanse editie is vertrouw ik ze niet echt. Ik weet dat ze de kus scene er uit hebben gehaald - want twee jongens die per ongeluk kussen is oh zo erg natuurlijk >_> - dus ik weet niet of dat ook het geval is op de dvd's. Met de Japanse versie ben ik tenminste zeker dat het ongecensureerd is.
  Maar ja, nu nog aan die boxen geraken :P

  Ik zou de namen en de titel zou lezen, ja. Dus als het van mij afhangt is de informatie goed.

  Oh wow, ik hoop voor jou dat die geen uren werk heeft O_O Dat is echt al een serieuze smak geld.
  Wij hebben - buiten een nieuwe keuken - een nieuwe brievenbus nodig, want die is door de werken in onze straat gewoon volledig naar de vaantjes. Pas op, het is al enkele maanden kapot, maar de werken hebben er voor gezorgd dat het nu helemaal niet meer te fixen valt.
  Wat was de oplossing van mijn vader? Plakband -_- Hij heeft echt elke keer weer die brievenbus zitten plakken met bruine plakband, tot mijn moeder het genoeg vond. Nu hebben we een nieuwe brievenbus gekocht, maar is het wachten op mijn oom zodat die de brievenbus komt ophangen - dat heeft hij met de vorige ook gedaan LOL

  Je hebt simpel leven en dan heb je dat O_O Dat is niet simpel leven, dat is gewoon krenterig en lui zijn als je het mij vraagt.

  Never mind mijn collectie, de dozen ervan nemen inderdaad ook een hele hoop ruimte in beslag >_< Nu staan de dozen op zolder en ik heb het geluk dat de zolder één grote verdieping beslaat, maar zelfs met die ruimte nemen die dozen een heel stuk in. Ik heb later echt een groot huis met op z'n minst een zolder nodig, want anders heb ik een groot probleem LOL

  Ben er natuurlijk nog niet binnen geweest, maar de kamers in die appartementen zien er niet verouderd uit. Wat de reden voor de snelle afwisseling ook is, ik denk niet dat het aan de kwaliteit ligt LOL

  Gemakkelijk ... Hangt ook weer af van bedrijf tot bedrijf, maar het draait voornamelijk over hoe lang je daar al werkt. Hoe langer je werkt, hoe langer het duurt voor je volledig kunt vertrekken. Hier wordt ook soms met compensaties gewerkt als ze iemand direct buiten willen.
  Maar overall, hangt het gewoon af van bedrijf tot bedrijf eigenlijk en wat er exact in je contract staat.

  Het is gewoon een ramp *sighs* Ofwel vragen ze diploma's dat je niet hebt of x jaren ervaring dat je niet kunt opdoen omdat ze alleen maar mensen met ervaring zoeken. Zelfs voor gewone studentenjobs vragen ze al mensen met ervaring! *shakes head*

  Voedsel is hier 6%, net zoals boeken. Andere luxeproducten vallen onder 21%.
  Maar ja, dat van die 10K zouden ze hier echt niet moeten proberen ... Dan zou het land echt te klein zijn :P

  Onlangs is de post hier begonnen met de mogelijkheid om zelf te kiezen waar je je pakket laat afdroppen als je thuis bent. Had dat voor alle veiligheid geregeld voor mijn pakket vandaag - aangezien ik dacht dat ik naar de winkel moest, maar uiteindelijk was ik toch de hele tijd thuis om mijn pakket te ontvangen.
  Je kunt kiezen tussen het bij een buur leveren, een veilige plaats rond je huis (wat bij mij al niet mogelijk was aangezien het pakket een handtekening vereiste), een bezorgplaats van je eigen keuze of de postbode beslist waar hij het pakket afzet. Ik heb voor de bezorgplaats van eigen keuze gekozen - wat het lokale postkantoor is. Als ik de postbode laat doen, sturen ze het pakket naar een dagbladhandelaar in een compleet ander dorp -_-
  Ik was thuis, dus het was een moot point, maar ze zijn er tenminste met die mogelijkheden begonnen.

  Ja, maar jullie zijn wel degelijk op jullie werk dan - hier hebben we al vaak meegemaakt dat er iemand thuis was maar ze gewoon niet wilden opendoen :/

  Ik doe de foto's steeds een per een, dus ik weet nog steeds niet wat het probleem nu was aangezien het al die andere keren wel goed ging :/
  Maar goed, ik zal volgende week of zo er wel achter komen of ik nog steeds die problemen ga hebben of niet.

  Het is niet alsof Yen Press hun manga niet kan verkopen - ze hebben heel populaire series onder hun naam after all. Ze zijn voornamelijk greedy denk ik :/

  Ja, maar 150K? XD Wie wil nu zoveel uitgeven voor één klein kaartje? Ik vraag me echt af waarom het zelfs zoveel kost - het is niet alsof het volledig van goud is after all.

  Ben er niet zeker van of het originelen zijn; er was niet veel informatie bij, aangezien ze van de urban mine komen. Ik ben van plan er binnenkort een foto van te nemen :)

  Het gaat voornamelijk om het Sinterklaas feest :/ Al die jaren geen problemen gehad en nu opeens maken ze zich er enorm druk om. Terwijl de kinderen er echt geen moer om geven hoe Zwarte Piet eruit ziet zolang ze maar hun snoep en cadeautjes krijgen. *sighs*

  Well, 4.99 euro per maand loopt blijkbaar toch flink op LOL Ik geloof dat ik ergens rond de 50 euro of zo heb betaald toen ik het stopzette. Ik zie volgende maand wel of ze het volledig hebben stopgezet of niet. PayPal zegt wel van wel, maar je weet maar nooit ...
  Het is echt pure uitmelkerij :/ Ze vernietigen de karakters voor fucking copies en verhaallijnen die ze kopiëren van Naruto en Shippuuden :/ Ik heb de indruk dat Kishimoto zelf er liever ook een einde aan had gemaakt. Het valt namelijk op dat de epilogue - met al die bullshit kinderen - door zijn assistent werd gemaakt. Kishimoto heeft nog een oneshot over Sarada zelf geschreven en de Boruto film ook volledig zelf bedacht - weet je wat daarin opvalt? Hoe zeer hij de canon pairings afkraakt.
  Hinata komt zelfs niet in Sarada's oneshot voor. Sasuke en Naruto krijgen alle aandacht; Sasuke is enorm bezorgd wanneer Naruto zijn zwaard in zijn maag krijgt (terwijl hij goed genoeg weet dat Naruto praktisch immortal is nu) maar geeft geen krimp als zijn eigen 'vrouw' wordt ontvoerd. Hij spuugt praktisch op NaruHina en SasuSaku - iedereen die denkt dat die twee koppels gelukkig zijn heeft duidelijk geen ogen in hun kop.
  Maar hey, zolang het maar geld binnen brengt, huh? :/

  Is Gundam niet met die robots? *blinks* Of vergis ik me nu met een andere series?
  Er is duister en er is fucked up - het tweede seizoen neigde naar fucked up, wat niet echt een compliment was LOL

  Future Diary staat op mijn lijst om te lezen! :D Alleen net zoals Battle Royale is het praktisch onmogelijk om te vinden nu -_-

  Niet de nieuwe anime - de nieuwe anime trekt qua art style op geen klote - maar de originele anime en de filmen zijn heel goed :) De manga van Berserk blijft natuurlijk nog altijd het beste LOL Dus als je moet kiezen tussen één van de twee, zou ik voor de manga gaan. Omdat dat ook meer diepgang geeft en meer informatie dan de anime.
  Maar ja, Berserk staat absoluut in mijn top tien van favourite manga.

  Ja, ik ben er vrij zeker van dat Junjo Romantica de zeldzaamste in mijn collectie is LOL Voordien zou ik Berserk hebben gezegd, maar ze zijn opnieuw begonnen met herdrukken dus dat is niet meer zo zeldzaam nu :P
  Il y a 19 jours
  0pt
  Maakie (Il y a 21 jours) #28979728Hoi! :) Heb jij nog wat gekocht tijdens black friday? Voor mij viel alles best wel tegen. :P Archonia had een free shipping code toegestuurd, maar toen ik bij het afrekenen was, bleek dat het alleen geldig voor orders van 50+ euro was, dat stond niet in de e-mail vermeld. :/ Dus mandje maar weer geleegd. :/ Verder had ik ook nog wat klein spul dat ik op Aliexpress wilde, maar ik heb zo'n pricechecker en al die verkopers zaten gewoon vals te spelen met 'korting'. >.> Ik was even tempted voor een prize figure op HLJ, maar zag geen andere leuke dingen, dus de verzendkosten waren dan te hoog voor het 'koopje' dat je eigenlijk kreeg. Verder waren de meeste andere stores waar ik even keek zo'n paniekding met elk uur andere aanbiedingen en dat je ook supertijdgebonden je bestelling moest doen, had totaal geen zin in gestress. :') Dus heb geen cent uitgegeven op Black Friday. Wel een paar dagen geleden een grote grouporder bij m'n proxy gedaan waar ook een grote stapel doujinshi bij zit (ben nog bezig met alles in de database zetten hier), dus gelukkig komen er alsnog leuke koopjes aan. ^^ Ookal is dus niks Black Friday gerelateerd lol.
  EN OH GOD IK ZAG TUSSENDOOR EEN NIEUWE NOTIFICATIE BINNENKOMEN EN DE NIEUWE LAYOUT DAAR JHDFKSDNFDSJKF. Dit vindt ik nog wel de meest onoverzichtelijke wijziging tot nu toe. >.> Zelfs die V4 zoekfunctie vindt ik beter, mijn hemel zeg.
  *ehem* Terug naar ons gesprek. xD Dubbele manga is vooral vreselijk als het een ver nummer in de reeks is. Ik heb bijvoorbeeld van Ouran High School Host Club deel 13 dubbel. Q.Q Ik heb 'm tot op heden nog niet geprobeerd te verkopen, maar ben bang dat het niet gaat lukken. Misschien moet ik 'm er maar gratis bij weggeven als ik besluit al m'n Ouran te gaan verkopen (is bij mij zo'n twijfelreeks of ik die compleet wil gaan maken of te koop ga zetten).
  Foto's op Aniway lukt altijd wel, alleen heb ik gemerkt dat sommige sources erg sloom laden. Ik link zelf vanuit een privé neergezette Google+ account en dat gaat altijd goed.
  Ik ben bang dat V4 al te veel verschillende functionaliteiten heeft, dat het niet gelijktijdig met V3 kan werken. Ik vindt V4 wel een paar nifty dingen hebben, zoals dat je kan zoeken en linken op IDnummer, dus als ik nu terug zou moeten naar V3 zou ik balen dat kwijt te zijn. xD
  Ok, top! Ik moet die van Yotsuba nog even wegen, maar het is ongeveer de helft al van een pakketje die ik kan doen. xD En klopt, de pakketjes reizen maar zo'n korte afstand af en zijn er meestal al in 1-2 dagen dat dure verzenmethodes of tracking eigenlijk zonde van het geld is. Ik heb nu ook in de aanbieding ook voor je: Kimi No Todoke (alleen volume 1), interesse?
  Lol, heb je een foto van dat item? xD Verder heb ik al zo lang niet meer bij Mandarake besteld, voornamelijk omdat ik nu vaker (zo'n ~2x per jaar) een megagrouporder met wat vrienden doe bij een proxy. Dan worden de items direct uit Japanse winkels gehaald, wat vaak een stuk goedkoper is dan los van o.a. Mandarake of AmiAmi bestellen, maar zo'n order is alleen rendabel bij grote bestellingen. Vandaar dat het zo werkt. En tsja, dan splurge ik dus +/- 2 keer per jaar in zo'n grote order in plaats van regelmatiger kleine dingetjes her en der kopen. Ok, toegegeven dat her en der kopen doe ik nog wel een beetje op cons, voornamelijk in artist alleys, maar het is niet zo erg als ik vroeger deed. xD
  Dat is vreemd...want de enige voordelen die ik hoor van mensen die een koopappartement hebben is dat het makkelijker schoonmaken is (vlakke vloeren, geen verdiepingen, meestal hele vierkante vormen) en dat er minder onderhoud is (geen dak die kan gaan lekken, vaak een woningvereniging die alle gezamenlijke kosten/veranderingen op zich neemt etc.). Nou heb ik die beide dingen ook als huurder meegemaakt en: Ik ben een type dat veel spullen in een huis neerzet, zowel qua meubels als mijn collectie, dus schoonmaken moet ik toch wel. (Ookal is dit meer een punt specifiek voor mij als persoon lol.) xD En mijn ervaring met van die verenigingen die het trappenhuis, de berging etc. bijhouden is dat alles zo low budget en simpel mogelijk moet, dus dat vaak in no time er weer iets anders stuk is, wat veel irritatie brengt en dan kan je weer gaan bellen/mailen naar die groepen waar je als een klantnummertje behandeld wordt. Een huis geeft je gewoon veel meer vrijheid. Toen wij ons huis kochten moesten we het dak vervangen, wat zeer prijzig was, maar we hebben het met goede materialen uitgebreid laten doen, waardoor we nu (als het goed is :') ) voor 10+ jaar hier niet meer over na hoeven te denken. De vorige eigenaar had blijkbaar tweedehands dakleer gebruikt (hoe verzin je het?!) waardoor het dak dat er op zat, die pas 2-3 jaar geleden was gelegd volgens het papierwerk, al op het randje van 'dit is niet meer veilig' zat. o.o
  En je opmerkingen over switchende huurders is eigenlijk heel normaal. In de 3 verschillende flats waar ik heb gewoond merkte ik 2 verschillende types buren: de mensen die er voor altijd blijven en de mensen die in 1-2 jaar verdwijnen. Toppunt wat we hebben meegemaakt daarin, is bij een appartementencomplex waar we 2,5 jaar hebben gewoond, waar onze buren van alle kanten (boven, beneden, beide zijkanten) allemaal 1x en sommige zelfs 2x gewisseld zijn in de tijd dat we er woonden. Terwijl wij er ook al 'kort' woonden. :P Appartementen zijn voor veel mensen ook vaak tijdelijke dingen (ze gaan er tijdelijk in eentje wonen, omdat ze voor werkgelegenheid verhuizen en/of ze komen er in eentje terecht omdat relatie opbreekt en ze alleen niet een huis kunnen betalen en/of ze zijn bezig met sparen/regelen voor een hypotheek en moeten tijdelijk ergens in). Bijna niemand heeft hier als droom om voor altijd in een flat te wonen en ik zal ook eerlijk zeggen dat de meeste permanente flatbewoners die wij hebben meegemaakt best wel ongure types waren, waar de wietlucht rond de voordeur al hing, er standaard luide muziek aanstond en hun vuilniszakken op de gang stonden. >.<
  Om de regels bij ons uit te leggen is het denk ik het makkelijkste als ik uitleg hoe het komt. xD Heb je bijvoorbeeld wel eens verhalen gehoord/gelezen over de banenmarkt in Frankrijk? Kort gezegd is het daar zo streng om iemand aan te nemen en zo moeilijk om iemand te ontslaan, dat je je als bedrijf heel lang moet nadenken en turen over een werknemer. Een verkeerde keuze kan je bedrijf heel veel geld kosten. In Nederland hadden wij vroeger ook zoiets soortgelijks. Als je eenmaal ergens een baan had, kon je er van uit gaan makkelijk 10 jaar in een bedrijf te werken. In de laatste jaren, ik denk dat deze exacte regel een jaar of 10-15 geleden is ingevoerd, dat in ieder geval mijn generatie er allemaal mee te maken heeft, wilde onze overheid het makkelijker maken voor zowel bedrijven als werknemers om op te kunnen stappen. Andersom gebeurde namelijk ook: Een werknemer was ongelukkig en/of kon zijn werk niet goed doen, maar moest verplicht soms nog wel jarenlang voor een bedrijf werken, omdat 'ie er contractueel niet uit kon. Ook gebeurde rond die tijd dat het steeds normaler werd om te ~flexwerken~, dat winkels rare uren maakten etc, wat nog een extra push was voor de overheid om overal het zo te gaan maken dat werken ~flexibeler~ werd. Op papier klinkt dit allemaal goed, maar in de praktijk zorgt het er voor dat mensen die sinds 10-15 jaar in het werkveld zitten, grotendeels jobhoppers zijn. Sommigen vinden het leuk/afwisselend (zeker de mensen die graag veel internationale dingen doen), maar de meesten balen omdat ze gewoon zekerheid willen en steeds weer nieuw werk moeten zoeken (tenzij je dus tot het kleine clubje onvervangbare mensen/taken hoort). Een persoonlijk voorbeeld hier in is dat binnenkort mijn vader weer werkzoekende wordt, na bijna 20 jaar bij hetzelfde bedrijf te hebben gewerkt (hij had dus nog een goed contract met allerlei goede voorwaarden voordat dit wat ik heb omschreven allemaal in ging). Nu hoeft hij nog maar een paar jaar te werken tot z'n pensioen in mag gaan, maar gaat hij dus ook te maken krijgen met uizenden/detachering/tijdelijke banen etc. Terwijl hij het liefste gewoon een leuk baantje heeft voor een paar jaar en met pensioen kan. Ik hoop voor hem dat hij niet in die onzin wordt gegooid waar nu de meeste van mijn generatie mee te maken krijgt en dat hij een baan vindt om ergens senior voor een paar jaartjes te zijn voordat hij met welverdiend pensioen kan. >.<
  Wij krijgen met onze hypotheek inderdaad een redelijke smak geld terug van de belastingdienst. Hoe hoger je lening, hoe meer je terugkrijgt van de overheid. Maar als je die lening (sneller) afbetaald, dan neemt dus die hoeveelheid exponentieel af. Dus als je eenmaal die hypotheek hebt, maakt het niet zo uit hoe snel of traag je 'm afbetaald. Je hebt inderdaad niet enig recht op teruggave als je hypotheekloos een huis koopt, maar je bespaart wel veel geld op rente. Aan de andere kant moet je ook weer rente inleveren op je spaarrekening, hrrm. Dit is een wat ingewikkelder sommetje dan ik dacht toen je hier over begon, haha. De regels in NL zijn hier wat ingewikkelder in, dus ik kan niet zo snel zeggen of het veel beter/slechter is om hypotheekloos een huis te kopen. Ik weet alleen dat je redelijk genaaid kan worden als het gaat om grote hoeveelheden spaargeld hebben (belastingtechisch wordt het zwaar afgeraden om aan het eind van het jaar meer dan 10K spaargeld te hebben, een simpel appartementje is al 100K, simpel huisje in een niet populair gebied 130K, dus ja, je zal jarenlang meer dan 10K spaargeld moeten hebben om ook maar in de buurt te komen van hypotheekloos een huis kopen).
  Ik heb een keer een artikel gelezen dat er maar een zeer klein deel mensen in BE is die inderdaad op die manier rente moeten betalen. xD Wat absurd geregeld, joh. Ik heb het idee dat in NL met die 10K, ze mensen wat meer willen pushen om te consumeren in plaats van te sparen. Het is ook de reden waarom mensen in NL vaak zeer in paniek in december massaal hypotheek of andere schulden gaan aflossen, of grote aankopen doen of snel een vakantie boeken...zodat ze uiteindelijk onder de 10K zitten voor het nieuwe belastingjaar start. xD
  Ah, vroeger was ik ook de buur die altijd de pakketten van alle buren kreeg, lol. In de laatste paar jaar van mijn opleiding kon ik veel vanuit huis werken, dus was er bijna altijd iemand thuis om open te doen. De postbode had dit door en zo werd ik het mini postkantoor voor mijn flat. Ik vondt het in het begin niet zo erg om te doen, maar toen ik na een tijdje regelmatig pakketjes had voor buren die het maar steeds niet kwamen ophalen, ben ik het na een tijdje gaan weigeren. :/ Had een keer wekenlang een megagrote 'doodskistformaat' doos in de gang en heb een keer een 'zeer brandbaar, zeer gevaarlijk, alleen door bevoegde personen'-pakket gehad die ook maar niet opgepikt werd (en persoon deed ook nooit open) en waar ik bang was dat dat ding een keer spontaan zou ontploffen in m'n huis ofzo. xD Maargoed, nadat het dus maandenlang goed ging, had ik die 2 ervaringen kort op elkaar en er niet echt meer zin in.
  Back-orders bij Archonia hebben heel vaak echt lang geduurd bij mij. >.< Ook m'n pre-orders kwamen zelden op de aangegeven datum uit. >.< Dus hopelijk krijg jij je pakketje nog binnenkort binnen. Ik zal in ieder geval met veel plezier je blog lezen. :D Voorlopig ben ik zelf nog even bezig met een rits reviews die ik wil doen voordat ik weer eens wat lootfoto's bij elkaar schraap om daar een blog over te maken. Ik weet niet of je mijn blog actief leest, maar dit was m'n meest recente lootblog: blog/35181 (voornamelijk eten en een beetje artist alley spullen).
  Yen Press zegt zelf in veel kleinere oplagen te werken en daarom 'meer bijzondere' franchises te kunnen aanbieden. Nou is dat naar mijn idee met sommige van hun populaire series niet echt waar *kuch* pandora hearts *kuch* kuroshitsuji *kuch* k-on! *kuch* spice en wolf *ik kan nog wel even doorkuchen xD*, maar met anderen is het wel waar. Met Baccano! die ik nu verzamel, is het zelfs een niche ding in Japan. Het is een franchise met een zeer loyale aanhang die ook graag met centjes smijt, maar de aanhang is klein in verhouding tot veel andere 'oudere' series. Ik en vele andere Baccano! fans gingen dan ook wild dat er *iemand* was die meer dan 10 jaar na het eerste deel, eindelijk die boeken wilde gaan vertalen. Het fandom zat op zo'n punt dat we dachten dat het er nooit meer van kwam. xD Dus tsja, dat soort franchises pakt Yen Press ook op, terwijl de populaire franchises waar ze ook de hoofdprijs voor vragen, wel een beetje als uitmelken voelt tbh. >.<
  Ah, veel anime-gerelateerde dekens en handdoeken zijn echt klein. Of ze zijn absurd dun heb ik jammer genoeg ook al vaak meegemaakt. Ik heb 'towels' die van dunnere stof zijn dan tapestries, dus de logica vindt ik daar niet. xD
  Welp, 150.000 yen voor een stukje karton. No matter how rare, ik kan me nooit voorstellen dat ik ooit zo'n bedrag een collectible zou uitgeven. Ik heb dat zelfs bij PVC figuren dat met de huidige prijzen ik er al veel heb afgekrast met de gedachte 'dit soort bedragen wil ik er nooit voor betalen'. >.<
  Succes met die Sasuke cel! :D Je hebt al redelijk wat Naruto cells inmiddels toch? Heb je ergens een lijstje of fotomapje die je voor ze bijhoudt?
  Mja, de laatste paar keer dat ik bij Archonia bestelde had ik slechte ervaringen. :( De laatste die was bezorgd met schade was ook een figure in zo'n blister pack, waar de achterkant karton was. Ook alle verf daar weg en die hoeken omgeflapt. :/ Ergste is nog dat ik de figure zo teleurstellend wordt (dat was buiten Archonia's schuld om, natuurlijk), dat ik 'm waarschijnlijk ga verkopen als deze weer opduikt in mijn figuredozen. Moet ik nu een beschadigde gaan verkopen, ookal is 'ie nog gesealed, krijg ik er vast niet voor wat ik er zelf voor betaald heb. Mehhhh!!!!
  Nederlanders zijn vaak 'doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg', met als uitzondering carnaval. Elke rare outfit die niet tijdens carnaval gedragen wordt, wordt door veel mensen vies naar gekeken, dus daarom zal halloween ook wel niet aanslaan. Het lijken vooral cosplayers en conventiegangers te zijn die willen dat het wat wordt lol.
  In de laatste jaren en bij de laatste 2 generaties zijn veel dingen veranderd bij consoles. Zo zijn controllers nu ook vaak USB, waardoor ze ook (met wat software er bij) op computers werken en makkelijk overal opgeladen kunnen worden. Kan je verder ook bij de meesten met een normale audio jack kabel speakertjes of koptelefoon er op aansluiten etc.. Aangezien ik hier een PS3 heb staan kan ik je in ieder geval 100% verzekeren dat het HDMIheeft. Dan zou je thuis even moeten controleren of jouw computerbeeldscherm ook HDMI is (grote kans van wel als het er eentje is die in de laatste 5 jaar gekocht is) en als je scherm ingebouwde speakertjes heeft, gaat de audio ook mee op de HDMI...problem solved. :) Enige is dat de PS3 (zelfs de 'slim' versie die wij hebben) wel het formaat van een halve desktop is, dus je moet er wel ruimte voor hebben op je bureau. xD Ook moet je even kijken of je andere genrieke aansluitingen hebt voor audio, mocht je beeldscherm geen ingebouwde speakers hebben.
  Oh~ Ik had verwacht dat je met alles van Naruto perfect up to date zou zijn. xD Hoe is trouwens Boruto op dit moment? Is het al wat beter geworden...?
  Ik weet meteen welke scènes je bedoeld. xD Laat ik het maar samenvatten als 'Alois zijn verleden'. Een tijdje terug keek ik ook een andere anime (om spoilers te voorkomen zal ik maar neit de naam er van zeggen) en daar zaten ook wat uitgebreide scènes in over kinderhandel en wat de kinderen moesten doen in de families waar ze na het kopen 'lieflijk in huis werden genomen'. Ondanks dat het voornamelijk 'heavily implied was' (onder de blauwe plekken met een oude man in bed liggen etc.), is ongemakkelijk inderdaad ook een goede manier om dat te kijken te omschrijven...wew.
  Met kortere series heb ik het idee dat Engelse uitgevers eerst even de kat uit de boom kijken tot de serie (bijna) compleet is. Als korte series er te lang over doen om zelfs in Japan uit te komen, dan is er een kans dat het nooit af gaat komen. Een risico dat je als uitgever ook niet wilt lopen.
  Ohja wow, Battle Royale. Nooit de manga van gelezen, maar zeer goede dingen over gehoord. En zeer hoge prijzen gezien elke keer als ik die op Aniway, Marktplaats of eBay voorbij zag komen. >.< Ik denk dat dat wel één van de meest zeldzame Engelstalige manga is op dit moment. Al voor heel veel jaren zelfs. Ik heb zelf ook een redelijke hoeveelheid OOP manga van Tokyopop, maar geen enkele is zeldzaam geneog om er een fortuin voor te vragen, jammer genoeg voor mij heeft dat hoarden van manga dus niet beloond. xD


  Niks gekocht tijdens Black Friday, nee. Ik had ook de code gezien van Archonia, maar ik dacht dat het vanaf 30 euro gratis verzending was? O_O
  Dan dacht ik misschien wat Engelse boeken te kopen op bol.com of de standaard boekhandel, maar de korting gold alleen op een selectie van de boeken :/

  Ik heb ook al de nieuwe notification page gezien - het is echt ongelooflijk onoverzichtelijk >_< Nu heb je weer al die lege plaats met dan die notifications in het midden ._. Vreemd genoeg zegt mijn notifications dat ik er zes heb nu, maar ik heb alleen de melding van jouw comment teruggevonden.

  Ik heb onlangs nog de delen 12 tot 14 van Assassination Classroom per ongeluk dubbel gekocht omdat ik mijn schrift niet had aangepast >_< Ik heb ze op Aniway gezet, maar ja, delen later in de series zijn in ieder geval moeilijker om te verkopen, ja :/

  Eh, ik denk dat ik nog altijd V3 prefereer :/

  Volume 1 van Kimi no Todoke heb ik al. Ik denk dat ik de eerste vijf heb of zo? Weer zo'n series dat ik dringend moet aanvullen LOL

  Wel, de foto op Mandarake lijkt op een shikishi van hen - snap gewoon niet waarom er niet gewoon shikishi op staat in plaats van 'gekleurd papier' LOL Ik neem aan dat ik er achter kom als het hier aankomt XD
  Ik ben tegenwoordig vaak op Mandarake bezig - voornamelijk de auction site dan LOL

  Tweedehands dakleer? O_O Wie gebruikt er nu tweedehands spullen om zijn huis te herstellen? Dat is gewoon vragen om problemen!
  Gezien mijn verzameling moet ik er niet eens aan denken om een appartement te kopen/huren LOL Ik ben al sowieso geen fan van appartementen maar met mijn verzameling en boeken zou het pas echt te klein zijn XD

  Het vreemde is dat het altijd bij dezelfde twee appartementen gebeurd. Bij die ramen hangt altijd een bordje terwijl de andere appartementen gewoon dezelfde eigenaars blijven hebben. Je zou bijna denken dat die twee appartementen vervloekt zijn :P

  Er zijn hier wel regels in verband met opstappen en ontslaan, maar over het algemeen gezien is het hier gemakkelijker om een vast contract te krijgen - het hangt natuurlijk af van bedrijf tot bedrijf. Het enige probleem is natuurlijk als je rond je vijftig wordt ontslagen is het een pak moeilijker om aan een job te geraken.
  De bedrijven worden wel aangemoedigd om mensen van rond die leeftijd aan te nemen, maar aangezien die vaak meer moeten worden betaald vanwege hun ervaring, komt het in de praktijk er op neer dat ze nog liever jonge mensen aan nemen.
  Aan de andere kant is het ook niet meer zo gemakkelijk om als jonge persoon ergens te worden aangenomen, aangezien ze ofwel een Master diploma vereisen of twee tot vijf jaar ervaring -_-

  Ik denk dat de mensen hier zouden steigeren als de overheid al vanaf 10K op je spaarrekening belasting zou heffen LOL We hebben al één van de zwaarste belastingdruk dat er is, dus dat zou heel wat mensen pissig maken. Zeker omdat de rente nu ook nog eens belachelijk laag staat. Zo laag zelfs dat je er even goed 0% van kunt maken.
  Oh, we worden hier ook wel aangemoedigd om te consumeren, maar het komt er op neer dat we nog altijd liever sparen dan uitgeven, zelfs als een spaarrekening niets opbrengt LOL

  We krijgen vaak de pakketten toegestopt van één bepaald huis in de straat. In het begin vonden we dat niet erg, aangezien pakketten soms nogal eens onverwacht kunnen aankomen, maar nu hebben we al erg vaak pakketten aangekregen van hen :/ Dat we op den duur wel zoiets hebben van "Kun je niet gewoon thuisblijven als je weet dat jouw pakket eraan komt?"
  Hell, we hebben zelfs al eens meegemaakt dat ze wel degelijk thuis waren, maar gewoon niet opendeden voor de bezorger :/

  Met pre-orders heb ik al opgegeven dat ze op tijd aankomen LOL Maar dat is meer de schuld van de douane hier dan van Archonia. Ik kan alleen maar hopen dat ze de dvd's snel binnenkrijgen.
  Ik wilde juist zeggen dat ik die blog heb gelezen, maar ik heb het in een apart tabblad opengedaan en blijkbaar heb ik die gemist O_O Kan me in ieder geval niet herinneren dat ik over die bepaalde snacks heb gelezen.
  Ik hoop gewoon dat als ik mijn blog maak, dat ik geen problemen ga hebben met foto's up te loaden :/ Had er de vorige keer zo veel moeite mee opeens - waarom weet ik nog altijd niet - dat ik mijn blog van toen niet heb gemaakt omdat het gewoon te frustrerend werd om te proberen die foto's op de site te zetten.

  Ik heb er geen probleem mee als ze voor "niche" series iets meer vragen dan andere uitgeverijen, maar het verschil tussen Yenpress en Viz is echt wel erg groot qua prijs :/

  De afmetingen aangegeven lieten doorschijnen dat het een pak groter was dan het in werkelijkheid is LOL Zoals mijn moeder zei: "Perfect als dekentje voor onze katten!"

  Ja, ik moest serieus slikken toen ik dat bedrag zag :/ Ik vraag me echt af of ze voor die prijs wel een koper gaan vinden, want dat is echt wel belachelijk hoog voor een simpel kaartje.

  Nog niet veel eigenlijk - Naruto cells zijn heel moeilijk te vinden. Ik heb er tot nog toe twee - beiden van Sasuke LOL Ik hou ze inderdaad in een grote map bij, ja :) De kaft vormt een bescherming tegen het licht ook XD

  Dat is echt wel heel vreemd :/ Ik heb tot nog toe maar drie beschadigde dozen ontvangen en daarvan hadden ze gewaarschuwd dat ze beschadigd waren.

  Hier houden ze zich meer bezig met kinderfeestjes te verpesten >_> Je zou denken dat er belangrijkere dingen in het leven zijn om te discussiëren dan een feest voor kinderen te vergallen.

  Ik kom wel op een manier om een PS te pakken te krijgen XD Maar bedankt voor de uitleg! Dacht altijd dat het alleen maar op tv's ging LOL

  Anime is bij mij altijd al zo'n medium geweest dat ik maar traag volg LOL Komt er nog bij dat onze dvd speler kapot is en ik op zo'n klein scherm moet kijken en ja :/
  Ik heb ook mijn abonnement bij Crunchyroll opgezegd - ik kon wel Boruto en Shippuuden kijken, maar niet de eerste series :/ Ja zeg, laat het dan maar hoor. Ik heb Shippuuden op dvd en ik verwacht dat ze daarna beginnen met Boruto beginnen te vertalen en uitgeven. Waarom 4.99 euro betalen als ik nog niet eens de originele series kan bekijken? *shakes head*
  Ik heb de tweede volume van Boruto gekocht, maar ik ben er nog niet aan toegekomen. Het is gewoon pijnlijk geworden hoe ze proberen die pairings te forceren en hoe ze Sasuke en Naruto scenes kopiëren voor Boruto en Sarada :/ Eerlijk, de enige reden waarom ik het nog een kans geef is vanwege Sasuke en Naruto. Als die ze er niet in waren, had ik er zelfs niet aan begonnen.

  Welke anime was dat? Sinds ik niet meer op die ene site zit om anime te bekijken, ben ik zwaar out of the loop als het op anime aankomt LOL
  Maar ja, het leek alsof ze met het tweede seizoen voornamelijk voor de shock value gingen en het probeerde zo dark mogelijk te maken.

  Dat is waar. Ik ben nog altijd verrast dat niemand Necromancer heeft opgepakt. Het is een korte series van vier delen dat nu compleet is en het lijkt wel een series te zijn voor Yenpress of zo.

  Sinds ik ervan heb gehoord, wil ik dolgraag die manga lezen, maar zoals je zegt, als het al op tweedehands sites oppopt is het echt met belachelijk hoge prijzen >_< Sorry, maar ik ga echt geen dertig tot vijftig euro uitgeven aan gewoon één volume!
  Ik had al moeite met Berserk aan te vullen - en natuurlijk het moment dat ik eindelijk de series had aangevuld, begint DarkHorse de delen weer uit te geven -_-
  Ik weet zelf niet hoeveel Tokyopop series ik heb, maar de meest zeldzame in mijn bezit zijn waarschijnlijk de Junjo Romantica delen
  Il y a 21 jours
  0pt
  Maakie (Il y a 23 jours) #28917940Heb jij dan nog wel in je hoofd welke nieuwe manga je mist om ze toe te kunnen voegen, of heb je dus ook een semi-unreliable lijst omdat je soms wat bent vergeten? >.<
  Aniway had een tijdje terug echt een groot spamprobleem, maar dat hadden ze toen opgelost met een upgrade. Die upgrade zou eigenlijk ook spoiler tags, het invoegen van video's en nog wat modernere dingen mogelijk moeten maken, maar daar heb ik nog niks van gemerkt. xD
  Ergens heb ik het idee dat MFC beter weer V3 er bij kan gaan pakken, en die als basis gebruiken om de veranderingen die V4 heeft op toe te passen. Deze complete from-scratch V4 is een rommeltje. Ben nog steeds aan het wachten op het terugvoegen van de reply-knop om zo weer op jouw berichten te kunnen reageren. xD
  Okee, top! Yotsuba&! hou ik dan apart voor je! Yotsuba is zo'n onschuldige cutie, als alle kinderen op de wereld zo waren, dan wilde ik er wel eentje. xD Ik weet nog van de vorige keer dat de goedkoopste prijs-kwaliteit verhouding was als ik ~2KG aan boeken verzond en dan deed ik eerder ook ze in bubblewrap met een plastic tas er om heen om zo goedkoop mogelijk te verzenden. Ging volgensmij eerder goed al die keren, dus wil je het weer zo doen? ^^ Volgensmij had ik meestal iets van 7-10 manga om aan dat gewicht te komen, zal straks ook even die van Yotsuba wegen.
  Haha, dat kan je natuurlijk ook nog hebben. xD Bij de meeste Ichiban Kuji hier merk ik dat mensen snel de figures van de set toevoegen, maar het kan een redelijke tijd duren voor de merch van de set wordt toegevoegd, of je moet het zelf doen. :P
  Nouja, extra belastingcentjes voor jullie om nieuwe wegen mee te maken. xD
  Oh wow, dat is apart. o.O Zijn het dan van die luxe flats met veel oppervlak? Ze bouwen hier in NL ook steeds vaker penthouses, waarbij de woonbare m2 vaak meer dan 2x zo veel is dan mijn hele huis. xD Nog steeds verkies ik een klein huisje boven een groter penthouse, ik hou er niet zo van om zo dicht op mijn buren te zitten en allerlei ruimtes met ze te moeten delen (hal, entree, post etc.).
  In NL is er meer het probleem dat mensen gewoon niet aan een hypotheek kunnen komen, of je nou in een wel of niet betaalbaar gebied woont. Met hoe onze banenmarkt werkt, houdt het in dat je minimaal 2 jaar ergens moet werken, voordat een werkgever je 'vast' kan aannemen. Aangezien het goedkoper is om iemand elke 2 jaar te vervangen, zullen bedrijven je alleen aannemen als je onvervangbaar bent. Dus voor banen in de administratie, winkels, receptie etc., kan je er van uit gaan elke 2 jaar een nieuwe plek te moeten zoeken. Hoe dan ook, in NL heb je alleen recht op een hypotheek als je een vast contract hebt. Dus alleen als je werkzaam bent in een industrie waar je onvervangbaar bent en je de baan leuk vindt, kan je een huis krijgen simpel gezegd. :P Nou heb ik dus het geluk dat mijn man een programmeur is en een vast contract bij een leuk bedrijf heeft, anders hadden we nooit een hypotheek kunnen krijgen. En de grap was ook nog eens toen wij applyden voor one hypotheek, ik meer verdiende dan hem (overheidsbaan), maar mijn inkomen mocht niet meegerekend worden, want het was geen ~vaste~ baan. Dit systeem zorgt er voor dat bijna niemand onder de 30 ook maar de mogelijkheid heeft om een huis te kopen, dus dat jouw ouders die van hun al bij begin 30 hebben afbetaald is wow. xD Wij hebben als koppel meer 'geluk' dan veel anderen (ik ken genoeg koppels waarbij allebei in een 'vervangbare industrie' werken) en konden pas onze hypotheek krijgen toen we eind 20 waren (wat dus echt heel zeldzaam is op dit moment in NL!). Dus no way dat afbetaald gaat zijn bij begin 30. xD We werken allebei hard en leven redelijk zuinig, dus we hopen het rond ons eind 30 afbetaald te kunnen hebben. :) Ohja, de enige 'loophole' om onder die hypotheekproblemen uit te komen is door als een gek te gaan sparen zodat je nooit een hypotheek hoeft te hebben. Maargoed, dan kan je met superzuinig leven en 2 inkomens hebben, nog steeds makkelijk 15-20 jaar bezig zijn voordat je het geld gespaard heb om hypotheekloos een klein huis te kopen. En de belastingdienst hier rekent giga belastingen als je meer dan 10K spaargeld heb, dus daar ga je dan ook mee te maken krijgen. Long rant short: De huizen hebben we wel in NL en als je niet in de grote steden wilt wonen, zijn ze vaak nog goed betaalbaar, maar je komt gewoon niet aan het geld of een hypotheek... De markt schiet zichzelf in de voet. Als hypotheken makkelijker te krijgen waren, gingen huizenprijzen vast ook omhoog.
  Lol, PostNL is zo'n raar bedrijf. Als je het binnen Europa gebruikt zijn de prijzen nog wel redelijk en de service goed, maar alles daarbuiten is een trage, slome, onbetrouwbare hel met hoge prijzen. :')
  Hier in NL merk je vaak dat als er bepaalde cons zijn geweest met guests, dat er ineens een grote hoeveelheid gesigneerde spullen van die artiest(en) op de markt verschijnt en dat de waarde van de handtekening omlaag haalt. >.< Dus ik ga er van uit dat dat ook met jouw manga was dan. >.< En oeh! Maak je dan ook een loot blog? Ik loop een beetje achter met blogs lezen hier op dit moment, maar zal'm zeker lezen als je er eentje maakt. :)
  Ja, de meeste Baccano!-boeken zijn op plekken buiten BD om rond de 20 euro ipv 17-18. En eigenlijk vindt ik mezelf ook een beetje gek dat ik er al 17-18 peer deel voor betaal. *kreun*
  Ik begin altijd te zweten als ik op een tracking code zie dat iets de douane heeft verlaten en ik het niet de volgende dag of die erna wordt bezorgd. What are they dooooooing. D: Maak m'n pakketje niet kapot of raak het niet kwijt pls.
  Hoe bekender de serie, hoe duurder de cells. Wat ik soms best sneu vindt, ik heb er zelf 2 van Higurashi die me best weinig hebben gekost. xD En ik zie soms ook wel eens van Chrno Crusade langskomen en daar betalen mensen ook maar heel weinig voor. >.<
  Ja, Archonia's klantenservice is altijd wel top, ze reageren altijd heel snel en geven vaak ook eerlijk aan of ze een bepaalde figure wel of niet gaan krijgen. Ben alleen minder fan van hun inpakservice, heb regelmatig zwaar onderpakte figures van ze ontvangen, soms ook met deukjes daardoor in de doos. :(
  Een excuus om te snoepen vindt ik nooit erg, mt Sinterklaas in de buurt hier zit ik ook aardig wat kruidnoten ed. te vreten. ... Die straks na Sinterklaas ook nog meer in de aanbieding gaan, waardoor ik een voorraadje voor de rest van de winter koop. xD Alleen met Halloween vindt ik het dus jammer dat je altijd zulke toffe verhalen leest en foto's ziet van grote feestjes en massa's trick or treaters in Amerika (en tegenwoordig ook steeds meer in Japan), maar dat in Europa er niet al te veel aan gedaan lijkt te worden. :( Toch maar een keertje Amerika bezoeken als halloween daar plaatsvindt. ;)
  Ik ken het, heb ook meerdere games zonder de matchende consoles (of dat ik de consoles pas jaren later kocht) omdat ik de bonuscontent wilde destijds of een hele goede deal zag. xD En hrmm, ik weet niet wat voor computer-set-up je thuis hebt, maar de PS3 werkt gewoon op HDMI kabel. Dus als je een wat moderner computerbeeldscherm hebt met HDMI, hoeft de Playstation niet eens op een tv, maar kan op zo goed als elk scherm. :O De tijd van consoles met die 3 rare kleurtjes-uitgangen is al heel lang voorbij. xD
  Inmiddels ben ik weer terug van Gorillaz en het was fantastisch~ Echt nog veel beter dan de vorige keer dat ik ze zag (7 jaar geleden lol, time flies). Heb je inmiddels al wat geluisterd? :)
  Bij de meeste series is de manga beter dan de anime. xD Ik ken maar zelden dat het andersom zo is. Ik heb alleen zelf dat ik met anime soms vindt dat ik beter waar voor m'n geld krijg. Dat de kosten van 1 DVD box ongeveer even veel is als dat ik 2 of 3 manga koop voor de huidige marktprijzen. En die manga lees ik vaak sneller uit dan de tijd die het kost om de anime te kijken. xD Alleen is vaak het verhaal veel uitgebreider in manga, dus voelt anime soms als een recap.
  Ah, dat zijn ook exact de 2 seizoenen die ik zelf ook nog achterloop van Kuroshitsuji. xD Dus we kunnen elkaar geen spoilers geven op die manier. Ik vondt het begin met Aloïs erg sterk, maar naarmate de tweede serie vorderde, werden heel veel karakters steeds...raarder. Ik heb die 2e serie dan ook maar 2 keer gekeken, terwijl ik de eerste serie best vaak heb gezien. xD
  Staat er dan op de planning dat de Kuroshitsuji manga binnenkort gaat eindigen? Ik ben echt heel benieuwd welke kant het op zal gaan...
  Het feit dat het een eeuwigheid lijkt te duren zelfs in JP om Fruits Basket Another uit te geven + dat de fans van vroeger de serie allang lijken te zijn vergeten, geeft me niet veel hoop. xD Misschien de 3-4 geplande delen in 1 dik boek uitbrengen in het Engels, ooit op een dag? Als uitgevers geïnteresseerd waren, zou je denken dat ze al 1 of 2 delen vertaald hadden, maar er is niets van te zien. >.< Vroeger deed Tokyopop de Fruits Basket manga, maar die geeft ook al lang niets meer in het Engels uit.


  Als ik thuis manga online bestel, kan ik mijn excel file gebruiken, en anders neem ik een schriftje mee waarin ik de series heb genoteerd die ik verzamel/wil verzamelen, samen met het deel dat ik dan mis. Soms koop ik wel eens een manga dubbel als ik vergeten ben om mijn schrift aan te passen >_<

  Foto's toevoegen op Aniway lijkt meer zo'n ding van geluk hebben te zijn. Soms lukt het me, soms niet LOL

  Of zoals velen hebben voorgesteld: de mensen de keuze geven tussen V3 en V4, want het is wel duidelijk geworden welke versie de mensen verkiezen ^^;

  Dat is goed voor mij, ja :D De vorige keren waren er in ieder geval geen problemen met de leveringen of de staat van de pakketten LOL

  Ja, die indruk heb ik LOL Voor zover ik kan zien lijkt het een shikishi te zijn van Naruto en Sasuke. Wel het woord 'shikishi' wordt niet gebruikt, maar wel het Japanse woord voor gekleurd papier *scratches head* Nu ja, het maakt voor mij niet uit wat voor iets het is - het heeft Naruto en Sasuke erop en dat is voor mij voldoende :P
  Ik merk wel dat sommige branches sneller zijn met de verzendkosten te melden dan andere branches van Mandarake. Als ik iets bij Nakano of zo bestel, kan ik de volgende dag hen al betalen. Complex echter duurt meestal een dag of twee.

  Nope, geen luxe flats. Gewone appartementen. Dat is ook de reden waarom ik die hoge prijzen overdreven duur vind voor de oppervlakte dat je krijgt :/ Plus er moet toch echt iets schelen aan sommige van die appartementen, want er zijn er een paar die praktisch elk jaar een nieuwe huurder krijgen.

  Oh wow, holy shit O_O En ik dacht dat we hier een ingewikkeld systeem hadden. Dat is echt wel klote, zeg :/ En totaal niet goed geregeld. Slaat echt op niets als je pas na twee jaar een vast contract kunt krijgen - wie komt nu op zo'n idiote regel?
  Wil dat zeggen dat jullie je hypotheek ook niet kunnen aftrekken van de belastingen? Hier raden ze het blijkbaar af om een huis hypotheekloos te kopen, omdat je je hypotheek voor een deel kunt aftrekken van de belastingen.
  Voor zover ik weet, kijkt de belasting hier naar het bedrag dat de bank uitkeert als rente op je spaarrekening. Vanaf het moment dat dat een bepaald bedrag overschrijdt (rond de half miljoen of zo?) dan moet je extra belastingen betalen. De rente is echter zo laag hier dat je al een multimiljonair moet zijn om aan zoveel rente te geraken nu.

  PostNl heeft nu ook de gewoonte om de pakketten van buren in onze straat bij ons af te droppen als die niet thuis zijn LOL Dan wordt er opeens aangebeld en houden ze een pakketje omhoog met de mededeling dat de ontvanger niet thuis is en of we misschien het pakje bij ons kunnen houden totdat ze thuis komen LMAO Ze vragen het gek genoeg niet aan andere buren in de straat.

  Ik heb geen idee hoeveel manga die mangaka signeren, maar ja, het hangt voornamelijk af van hoe zeldzaam de manga is en hoe populair neem ik aan.
  En ja, ik ben van plan een loot blog te maken :) Zowel van de auction items als de gewone pre-orders en orders die ik heb binnengekregen. Wel ik hoop dat ik het Archonia pakket voor eind November binnen krijg. Het bevat twee dvdboxen die ze moeten bijbestellen, dus wie weet hoe lang dat duurt.

  Ik heb om eerlijk gezegd nooit gesnapt waarom Yenpress bijvoorbeeld duurder is dan Viz comics. Uiteindelijk verkopen ze allebei hetzelfde product.

  Ik heb tot gisteren moeten wachten om mijn dekentje en mijn andere yaoi manga aan te krijgen. En dan nog kreeg ik eerst mijn deken voor ik een uur later mijn manga aankreeg >_> Het deken is wel een pak kleiner dan ik me voorstelde, maar het is wel super zacht XD

  Ja, sommige cells gaan voor belachelijk veel geld ... Vandaag nog zag ik een Yu-Gi-Oh kaart op de auction verschijnen met een begin bedrag van 150 000 yen O_o En dan had die kaart nog een paar kleine beschadigingen. Moest wel even slikken toen ik dat bedrag zag.
  Er is opnieuw een Sasuke cel opgedoken in de urban mine auction, dus ik ga mijn best doen om die te pakken te krijgen XD

  Echt? Dat is echt vreemd, want mijn bestellingen zijn tot nu toe altijd goed verpakt geweest. Als er al deuken in zaten, dan heb ik ze in ieder geval niet gezien.

  Europa lijkt nogal terughoudend als het op Amerikaanse feesten aankomt LOL Misschien een verschil in mentaliteit?

  Echt? Dat wist ik niet :O Ik ben echt een complete noob als het op consoles als PS aankomt XD Ik nam altijd aan dat je die alleen op de televisie kon aansluiten, maar deze informatie is wel interessant!
  Ja, ik heb een aantal limited editions van Naruto games te pakken kunnen krijgen voor ze compleet uitverkocht waren. Dacht toen dat het beter was ze dan te kopen in plaats van te wachten tot ik de console had en ze dan niet meer kunnen vinden LOL

  Nog niet, maar ben het van plan één van de volgende dagen een song te beluisteren :)

  Het duurt me ook vaak een pak langer om een anime uit te kijken dan de manga te lezen XD Ik zit bijvoorbeeld ver achter met de Shippuuden anime, ondanks dat ik alle boxen heb en de manga jaren geleden al heb uitgelezen LOL

  Ja, het einde van dat tweede seizoen ... Het was niet alsof ze probeerden te strijden om elke episode vreemder en vreemder te maken. Ik weet dat Kuroshitsuji geen luchtige anime/manga is, maar ik vond sommige scenes toch redelijk ongemakkelijk - zeker als je het vergelijkt met de manga.
  Voorlopig heb ik nog niets gehoord van een einde van de series. De hoofdstukken zijn korter geworden, maar ik durf eerlijk niet te zeggen of ze nu naar het einde aan het toewerken is of niet. Ik weet wel dat de laatste hoofdstukken de meningen flink verdeeld heeft.

  Soms zijn de Engelse uitgeverijen nogal redelijk traag met het opnemen van series. Kijk maar hoelang het heeft geduurd voor ze Kuroko no basket begonnen te vertalen. Dus misschien dat ze deze sequel ook nog gaan vertalen, maar aangezien het al traag gaat in Japan ...
  Ben nog steeds aan het hopen dat ze Battle Royale opnieuw gaan uitgeven en dat een andere uitgeverij Junjo Romantica oppakt, maar dat zit er precies ook niet direct in *sighs*
  Il y a 23 jours
  0pt
  Maakie (Il y a 27 jours) #28773958Lol, geen enkel probleem! Ben zelf soms ook niet altijd snel (afhankelijk van hoe druk werk + conventies zijn). :)
  Klopt! Japanse auction sites zijn ook m'n zwakte, zo veel zeldzame dingen die voorbijkomen! En die dan goedkoop lijken, maar in the end met dubbele shipping en proxy fees valt het vies tegen lol.
  Er is een reden dat het bekend staat als Abunaai... xD Maar eh, algemeen over conventies, als je geen voorkeur geeft als lecturehouder zetten ze je op hele rare tijden, zoals midden in de nacht enzo. Niemand gaat dan naar een leture-stijl event. xD Maarja, ze willen elk vakje in de tijdslots gevuld hebben in een programma. :P
  Het is mij ook 1x als reguliere bezoeker gelukt, maar ik noem het niet echt een prettige ervaring lol. Het zou fijn zijn als er meer slaapmogelijkheden in de buurt waren waardoor het 'echte' hotel ook minder een ramp zou zijn om te boeken. :P
  Natuurlijk moet je naar YaYcon komen! :D Maar als je m'n profiel hebt gelezen dan weet je ook dat ik daar dealerroommanager ben en bevooroordeeld haha. Zelf doe ik altijd mijn best om de dealerroom top te maken daar. ^^ Met voornamelijk ook veel bijzondere artists die verkopen. Met betrekking tot je vraag heb ik een overzichtslijstje op m'n profiel die ik zo up to date mogelijk probeer te houden met de exacte lectures die ik op cons geef en waar ik een kraampje ga hebben. ^^ Heb nu net confirmation dat Tomofair Amsterdam doorgaat en ben al druk met zelf ook weer grab bags voor in m'n kraam op Tomo maken. ^^ En natuurlijk veel drukte voor YaYcon in de laatste paar maanden voor het plaatsvindt!
  Als je trouwens iets in m'n verkooplijsten heb gezien dat je graag wilt, moet je het maar laten weten, kan ik het met me meenemen naar één van de vermelde cons. ^^


  Haha, als ik zeldzame dingen voorbij zie komen ben ik ook veel meer geneigd het te kopen xD
  Natuurlijk is het vervelend als het van buiten Europa moet komen, die extra kosten... ughhhh Dx

  Hahaha, ja ik vond het ook wel geniaal dat ze dit jaar die 'Abunaai' condooms verkochten, waarvan er 1tje een ticket had die je een kamer garandeerde. :p
  Ja natuurlijk willen ze alle gaten vullen, maar heel vroeg of heel laat is een lecture nou niet echt ideaal nee.. Zou ik zelf mijn aandacht eigenlijk moeilijk bij kunnen houden normaal gesproken :x

  Mij was het toen gelukt omdat je een Excel formulier in moest vullen, maar het was moeilijk te begrijpen. Ik had hem in 1x goed ingevuld, en anderen niet per se. Heb ik geluk mee gehad. :x
  Ben benieuwd wat ze dit jaar weer verzinnen haha.
  Ik zat dit jaar vlakbij Eindhoven station, maar ik was met de auto... grote fout lol, ik kon alletwee de nachten niet meer de parkeergarage in, echt super vervelend xd.
  En dan de tweede nacht dat dat gebeurde ik half in cosplay boos naar de balie hahaha, ik besefte me achteraf pas hoe stom dat eruit moet hebben gezien xD

  Gehe, ik denk dat ik wel heen ga, maar zoals ik al eerder zei, eventjes mensen zoeken :p
  Ahh ja, handig dat je dat op je profiel hebt staan. :)
  En grab bags? Wat voor grab bags heb je?

  Ah ja, thanks, als ik een keertje wat zie zal ik het zeggen haha. ^^

  Veel succes met de voorbereidingen!
  Il y a 23 jours
  0pt
  Maakie (Il y a 25 jours) #28827001Er zijn heel veel lijsten die ik na een tijdje vergeet bij te houden. Om het voor mezelf makkelijker te maken was ik een paar jaar geleden begonnen met een account op een database-achtige website à la MFC, maar dan voor games. Met het idee van "als ik mijn eigen persoonlijke lijsten steeds vergeet bij te houden, waarom niet via een website die ik in m'n favorieten zet proberen?'. Heb het een paar maanden bij kunnen houden, maar daarna vergat ik het alweer, dus mijn profiel op die website is nu ook hopeloos out-of-date. xD Ik weet niet waarom, maar alleen op MFC lukt het me goed om lijsten bij te houden. Elders vergeet ik het allemaal. Is ook de reden dat ik nooit een MAL heb gemaakt bijvoorbeeld. xD
  Euh ja, wtf was dat een paar dagen geleden? Ik had toen blog/35243 geupload en een paar uur later die dag ging ik naar de blogs om te kijken wat de andere van die dag waren, en toen zag ik een ruime 2 pagina's aan spambots voordat ik mijn eigen blog tegenkwam??? Andere users hadden al opgemerkt dat V4 een duidelijke template is die ook op andere sites wordt gebruikt (uiteraard heeft het hier en daar wat aanpassingen, maar toch). Ik denk dat omdat de site meer 'generic' nu is qua opbouw en layout dat het makkelijekr is voor spambots om er in te komen?
  Nou eh, dat is het ding, het herlezen van al mijn manga wordt een jarenlang proces met lijsten die ik niet up to date heb LOL. Maar ik kan dus manga los houden en als we handige pakketjes qua verzendprijs-verhouding hebben, dat ik ze dan naar je opstuur? Heb je bijvoorbeeld interesse in Yotsuba&! 1-4 die ik nu bijna uitgelezen heb?
  Zoek je ook wel eens op de manier waarop een naam of titel op z'n Japans geschreven is? Want die tekens copy-pasten ze wel vaak direct van een website op boekcover af. Als dat niet werkt, dan geef ik het op met tips geven voor de zoekfunctie hier lol.
  Een flitsmarathon? Hoe werkt dat dan? Zetten ze allerlei extra palen dan overal neer? Niet echt slim om die aan te kondigen lol.
  Nouja, als je in een redelijk populair gebied woont, geven ze mensen die er ook willen wonen een kans op een goedkopere woonplek met flats. En hier heb je dus vaak flats rond stad/dorpranden, waardoor je als je in het centrum bent ze in de verte ziet, maar niet per se direct in een buurt vol met flats bent zoals je vaak in steden ziet. Over het algemeen vind ik flats lelijk en de keren dat ik in flats heb gewoond vond ik het ook echt vervelend, maar het ligt echt aan je inkomen of je een flat kan 'ontsnappen'. In Nederland is eigenlijk iedereen die op zichzelf woont de sjaak en moet wel in een flat wonen. Gebeurd zelden hier dat iemand in z'n eentje genoeg verdiend om een klein huisje te kunnen betalen. Nog vervelender is dat zelfs veel mensen moeiten hebben om in hun eentje een flat z'n huur te kunnen betalen. Meerdere collega's van mijn vorige baan hadden één of twee huisgenoten in hun flat, ondanks dat het (bijna) 30'igers waren. Echt deprimerend als je er over nadenkt. :/
  PostNL vraagt voor verzending binnen NL zelfs 6,99 voor het kleinste en lichtste type pakket die naar iemand anders in NL gaat, maar winkels krijgen vaak goedkopere dealtjes op zulke prijzen. Alleen snap ik niet hoe ze 2 euro korting kunnen regelen op buitenlandse verzending in verhouding tot verzending in eigen land.( ゚Д゚)Maarja, good for them en ook voor de klant. xD
  Oh wow, dan zal het wel zijn dat de artist niet heel beroemd is van die manga. Ergens voelt het wel een beetje sneu als een gesigneerde manga voor 1/4 van de winkelprijs gaat. >.< Of ze zijn misschien goedkoop omdat de artist een grote hoeveelheid van dat boek heeft gesigneerd bij een signeersessie ofzo. Heb je trouwens foto's van je gesigneerde manga ergens? Zie dat gaag1 :D
  Ergens hoop je dan dat Yen Press hun prijzen weer gaat verlagen als de sales goed gaan, maar ik ben bang dat ze zo duur gaan blijven en we maar onze fingers crossed moeten houden dat er voorlopig geen verdere verhogingen komen. >.<
  Wat je omschrijft is ook de reden dat ik nooit voor EMS ga, tenzij het moet door de grootte/het gewicht. EMS krijgt standaard douanekosten en dan gaan ze de boel lekker lang vasthouden. Je krijgt het dus nooit in de snelle verzendtijd binnen die bij EMS zou horen.
  https://i.pinimg.com/736x/62/fe/3e/62fe3e93392300a1c6a702bc71ebb179--so-funny-funny-stuff.jpg
  De enige auctions die ik heb gezien op Mandarake met hele hoge beginbedragen was als ze originele productiecells/schetsen en dergelijke op de veiling hadden. Ik heb de prijzen niet meer bij de hand, maar ik weet nog dat iemand op Aniway een overzicht had gemaakt voor auctions van Spice & Wolf cells/schetsen en die waren voor zulke immens hoge bedragen gegaan. o.o
  Oei, ik denk dat aristocrat Aoba weer een of andere speciale release wordt, dus ik betwijfel of Archonia 'm krijgt (volgensmij hadden ze Aniplex Ciel toen destijds ook niet?). Ik zou denk ik maar een oogje uithouden op Big In Japan. >.<
  Ohja, het is echt lang geleden, maar dat doet me er aan denken dat wij ook een groot historisch gedeelte hadden. Ookal was het meeste van het museum bekende sporters en muzikanten. En lol, wij hadden ook een mini soort-van-spookhuis bij onze Madame Tussauds. Was echt heel vreemd en out-of-place, maar als spookhuis op zich niet slecht. xD Dat gezegd, wordt Halloween een beetje in België gevierd? Hier in NL merken we steeds vaker Halloween-related events, maar echt Halloween-feesten of trick-or-treaten gebeurd helaas niet. :(
  Ik heb zelf alleen Japanse trading cards van franchises waar ik weet dat geen vertaalde kaarten van gaan komen (zoals de Chaos Strike Witches kaarten), verder koop ik zelf alleen Engelse. Vindt het een beetje zonde als ik de teksten op kaarten niet kan lezen en ook het spel dat er eventueel bij hoort niet kan spelen. xD En ook hier op de Westerse markt zie je ongeopende pakjes van oude series voor hele hoge bedragen gaan. Je bent mogelijk goedkoper uit om dan de losse kaarten die je wilt (of die je nodig hebt om een set compleet te maken) een beetje los her en der gaat kopen.
  Oh, dat is wel jammer. Heb je trouwens geen PS3 of andere console van die generatie of een generatie nieuwer? Want dan heb je meteen een DVD en Blu-Rayspeler voor een goede prijs. Een tweedehands PS3 kost echt bijna niks meer tegenwoordig en dan heb je ook meteen een smak goede exclusive games die je er op kan spelen. ;)
  Oh! Maar ken je Gorillaz of vindt je Gorillaz leuk? Want als je ze niet (goed) kent, raad ik je heel erg aan om het album Demon Days een keer te luisteren. Is één van hun meest afwisselende albums. :) Personlijk is mijn favoriet het eerste (naamloze) album, maar dat is meer in de richting van (alternatieve) rap en triphop, dus die is wat meer euh...specifiekere smaak lol.
  Ik had zelf dat ik op een conventie een vertoning van een paar episodes zag van de Fruits Basket anime, wat er voor zorgde dat ik meerdere volumes van de manga kocht en ook later de DVD box om alle episodes te kunnen kijken. :) Ik heb zelf dat ik tegenwoordig niet meer zo fan ben van de franchise om eerlijk te zijn (de DVD box heb ik een tijdje terug verkocht en de manga ga ik denk ik verkopen, maar eerst even herlezen lol xD). Maar ik heb wel hele goede herinneringen aan Fruits Basket. :)
  Oh man, Kuroshitsuji was echt een ramp met de eerste 2 series lol. Toegegeven, ik heb nog best lol gehad met seizoen 2, ik vond Alois echt een goed karakter, maar alle gebeurtenissen er om heen waren redelijk wtf. En met het derde seizoen doen ze alsof al het eerdere nooit is gebeurd en kijken ze fluitend de andere kant op lol. Ze hebben Alois & co gewoon even bedacht om het gat te vullen tot er weer genoeg content was van de manga om een seizoen 3 te maken. xD Had alleen liever gewild dat ze het een spin-off hadden gemaakt ofzo. Met dus alleen een verhaal over Alois in hetzelfde universum zonder betrekking van Ciel & co. Toen de eerste teasers uitkwamen van de tweede anime leek het ook zo te zijn. Ik weet nog dat ik best teleurgesteld was toen (weet niet zeker of je seizoen 2 hebt gekeken, dus ik doe het in spoiler) Voir le spoilerCacher le spoilerCiel uit de koffer viel, terwijl de meeste andere Kuroshitsuji-fans het uitkierden dat Ciel weer terug was. xD Ik loop trouwens gigantisch achter met de Kuroshitsuji manga, dus die moet ik echt weer eens op gaan pakken. M'n manga-goal voor nu is m'n manga-kast uitzoeken en als ik daar klaar mee ben, ga ik denk ik eerst YGO vervolledigen. Ik zag dat ze bijna klaar zijn met de 3-in-1 boeken daarvan, dus dat is een makkelijkere en goedkopere manier om de reeks verder op te pakken als ik zo ver ben. :)
  Ik heb even verder onderzoek gedaan naar Fruits Basket Another en het ziet er naar uit dat het over een reeks andere characters gaat, maar wel in het Fruits Basket universum. Het is me alleen niet zo duidelijk wat de tijdlijn is (speelt het zich af ná de gebeurtenissen van de originele FB?, geen idee). Er zijn 2 delen in Japan nu uit (met 3 of 4 delen gepland). Volgensmij is er niks van vertaald naar Engels.


  Normaal pas ik mijn manga lijst direct aan zodra ik nieuwe manga heb gekocht, maar soms vergeet ik dat en realiseer ik het me pas als ik daarna opnieuw manga heb gekocht en merk dat de lijst niet is aangepast XD

  Ja, ik heb echt de indruk dat V4 het nu een pak gemakkelijker maakt voor spambots om binnen te geraken :/ Aniway heeft soms ook last van spam, maar niet in de mate dat het hier tegenwoordig voorkomt. Iemand had blijkbaar bijgehouden hoeveel pagina's spam ze tegenkwamen een paar dagen geleden en bij hun laatste telling waren het al meer dan 190 pagina's =_=
  Geen enkele site is perfect natuurlijk, maar zoveel spambots in zo'n korte tijd is niet echt normaal denk ik ...

  Zojuist de samenvatting eens opgezocht en die series klinkt eigenlijk heel leuk, dus graag, ja :D

  Zojuist de Japanse titel geprobeerd van een Ichiban Kuji Last Chance item van Naruto, maar blijkbaar is die nog niet toegevoegd aan de database XD

  Er worden zowel extra flitspalen als politiewagens met zo'n flitsmeter ingezet op plaatsen waar mensen te hard durven te rijden. Ze kondigen het aan om de mensen er op attent te maken dat ze te hard rijden, maar wel, zelfs die aankondigingen worden genegeerd LOL Dus of ze het nu aankondigen of niet, ze hebben er altijd te pakken.

  Mochten de flats hier goedkoper zijn dan de huizen, zou ik het nog kunnen begrijpen, maar ze zijn vaak zelfs een pak duurder :/ Voor sommige van die prijzen heb je hier zelfs een groot huis. Als je hier komt wonen, ben je beter af met een huis te kopen dan een flat te huren of te kopen.
  Het is eigenlijk schandalig hoe duur woningen zijn geworden ... Mijn ouders konden nog voor hun lening afliep het huis volledig afbetalen en mijn vader verdiende toen niet zoveel als nu. Oke, ze gingen niet op reis en moesten opletten wat ze kochten, maar ze konden wel een huis afbetalen jaren voor de lening afliep en ook een auto kopen.
  En ze waren beiden begin dertig nog maar toen het huis volledig was afbetaald. Nu zou dat nog maar weinig mensen lukken :/

  Ja, ik heb ook geen idee hoe ze het doen XD Maar PostNl is goedkoper dan de meeste opties hier en het wordt wel degelijk de volgende dag geleverd LOL

  Vind het ook was sneu voor de mangaka :/ Zeker omdat de art echt wel heel mooi is. Nog geen foto's maar ben van plan op het einde van de maand foto's te nemen van mijn haul XD Hopelijk zijn dan de meeste pakketten eindelijk bij mij LOL

  Ik hoop er zelfs niet op dat de uitgeverijen hun prijzen gaan verlagen :/ Dat hebben ze bij mijn weten nog nooit gedaan. Ik kan alleen maar hopen dat ze de prijs niet nog eens gaan verhogen, want sommige manga zijn nu al bijna twintig euro >_<

  De douane hier doet op z'n minst heel moeilijk :/ Nu hebben ze eindelijk mijn twee gesigneerde Necromancer manga vrijgelaten gisteren - samen met een gelimiteerd Haikyuu dekentje - en het zou normaal vandaag moeten zijn aangekomen. Echter hebben ze onlangs een nieuw distributiecentrum geopend dat normaal sneller pakjes zou moeten verwerken.
  Niet dus -_- Nu is het zelfs nog trager en moet ik vaak twee dagen op mijn pakket wachten *rolls eyes*

  Oh wacht, nope, één pakketje is nu aangekomen. Het pakket dat als tweede werd vrijgegeven is aangekomen - de manga - maar mijn dekentje nog niet -_-

  Ja, sommige van die cells gaan echt voor belachelijk hoge prijzen O_O Soms durf ik zelfs niet eens naar de getallen kijken, zo hoog zijn ze ...

  Hm, tegenwoordig is Archonia beter als het aankomt op exclusieve releases. De Aoba van Native hadden ze ook, dus met een beetje geluk krijgen ze deze ook te pakken *crosses fingers*
  En anders stuur ik hen wel een mail met de vraag of ze hem te pakken kunnen krijgen LOL Dat is wat ik met verscheidene Naruto figuren ook heb gedaan en zelfs met de Aoba Native figure. Grappig genoeg is het altijd dezelfde Archonia medewerker die op mijn vragen antwoordt XD Maakt niet uit op welke dag ik een e-mail stuur, ik krijg steevast van dezelfde medewerker een antwoord.

  Gevierd ... Ik denk dat ze in sommige straten trick or treat doen en feestjes organiseren, maar echt Halloween vieren doen ze hier niet. Je kunt wel je huis versieren en er was zelfs een familie bij die een heel spookhuis in elkaar hadden getimmerd, maar dat is eerder de uitzondering dan de regel.
  Het is voornamelijk een excuus om te snoepen :P

  Ja, de meeste Pokemonkaarten op de gewone site van Mandarake gaan voor 50 tot 100 yen, dus je bent veel beter af om die zo apart te kopen LOL

  Ik heb wel PS spelletjes, maar moet nog steeds de console afschaffen. Wat een moeilijke opdracht is aangezien die PS wordt aangesloten op de televisie en mijn vader wil dat absoluut niet -_- Tijd begint wel een beetje te dringen, want één van mijn Naruto games heeft als bonus een code waarbij je Sasuke en Naruto elkaars kleren kunt laten dragen. Die code vervalt echter in 2019 dus heb niet meer zolang om die code te activeren >_<

  Ik heb wel al eens van Gorillaz gehoord, maar ben niet zeker of ik er ooit een song van heb gehoord. Ik ga eens wat songs opzoeken.

  Ik heb alle manga van Fruits Basket en de dvd box maar ik verkies echt wel de manga boven de anime LOL

  Ik heb alle seizoenen van Kuroshitsuji gezien buiten Book of Murders en Book of Atlantic - de Titanic arc. Crunchyroll biedt de series niet aan voor mijn regio, dus ik heb de laatste nieuwe Kuroshitsuji afleveringen nog niet kunnen bekijken :(
  Het tweede seizoen was echt wel de zwakste van allemaal *cringes* Sebastian kwam er echt heel erg creepy over, om nog maar te zwijgen van Claude ... Alois was één van de weinige nieuwe karakters die ik wel interessant vond.
  Ik ben wel up to date met de Kuroshitsuji manga en wel, Toboso-sensei gaat er oftewel een briljante twist aan een cliché trope kunnen geven of ze gaat het volledig verknoeien ... De jury is er nog niet uit.

  Hm, dan moet Fruits Basket Another na de eigenlijke Fruits Basket gezet zijn. Ik vraag me af of één van de Engelse uitgeverijen het gaat oppikken.
  Il y a 25 jours
 • ‹ Préc.Prem.123Der.Suiv. ›
  2,624 commentaires
Import from Japan